Gault&Millau 2020
Blog

Gault&Millau 2020 – De Chef van het Jaar en alle Laureaten

Print Friendly, PDF & Email

Gault&Millau 2020

Elk jaar opnieuw is het uitkijken naar de culinaire hoogmis van het jaar. Gisteren, op 4 november 2019 werd de nieuwe Gault&Millau 2020 voorgesteld. Wijzelf konden er tijdens de voorstelling spijtig genoeg niet bijzijn. Maar we maken graag een overzicht met de nieuwe Chef van het Jaar en alle andere Laureaten.

Chef van het jaar

De titel van Chef van het Jaar 2020 gaat naar Bert Meewis van Restaurant Slagmolen in Opglabbeek. “Met Bert Meewis als Chef van het Jaar kiezen ze voor een keukenaanpak waar expertise, sereniteit, doelgerichtheid en een scherpe focus centraal staan. De goed uitgevoerde en opgefriste klassieke keuken is al een paar jaar helemaal terug en blijft ontzettend geliefd bij het Belgische publiek.

Le Coq aux Champs
Le Coq aux Champs

Stijgers aan de top 

Stijgers aan de top dit jaar zijn Boury, Le Coq aux Champs en La Paix met 17,5/20, Bozar restaurant en Vrijmoed met 17/20, en Kamo, ’t Korennaer, Schatteman, Sir Kwinten en Willem Hiele met 16/20. Restaurant August in Antwerpen komt als hoogste nieuwkomer binnen met 15/20. Hof van Cleve en Bon-Bon behouden hun topscore van 19.5/20. Hof van Cleve krijgt als primus inter pares dit jaar 5 gouden koksmutsen. 

Gault&Millau 2020

Onze favorieten

Één van onze favoriete restaurants in de Kempen kreeg er een half puntje bij. Zo steeg Au Comptoir in Gierle van 14 naar een verdiende 14,5/20. Bij Gault&Millau hebben ze het al over een mogelijke verhuis van Resto Signatuur van Hoogstraten naar Antwerpen centrum. We wensen dit jonge beloftevolle koppel alvast heel veel succes en volgen hun culinair parcours met veel plezier. Om misverstanden te vermijden is deze gastro-bistro nog altijd geopend in Hoogstraten.

Gault&Millau 2020
Resto Signatuur

Chef Thomas Snijders sloot enkele jaren geleden de deuren van LEWIS Hoogstraten (Gastro-Bistro van het Jaar 2015). Na een korte tussenstop in de keuken van Mesa heropende hij Lewis (14/20) op een nieuwe locatie in Antwerpen. Château de Grandvoir scoort met zijn nieuwe chef-kok Tristan Martin een knappe 14/20. Ook Huize Alberic in Kalmthout kreeg er een punt bij. Tinèlle By “Ken Verschueren” komt binnen met 14/20. Daarnaast natuurlijk een dikke proficiat aan alle chefs, gastvrouwen en hun teams!

Gault&Millau 2020
Au Comptoir

Jonge Chefs van het Jaar

Bij de Jonge Chefs van het Jaar vallen Glenn Verhasselt (Sir Kwinten – Lennik) voor Vlaanderen, Jean Vrijdaghs & Sébastien Hankard (Le Gastronome – Paliseul) voor Wallonië en Grégoire Gillard (Barge – Brussel) voor het Brussels Gewest in de prijzen.  

Château Grandvoir - Neufchâteau - Heerlijk ontspannen
Château de Grandvoir

Alle andere Laureaten – Gault&Millau 2020

  • Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
  • Aziaat van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)

Langoustine - artisjok - aubergine - dashi by Peter Goossens
  • Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Het mooiste restaurant design: La Table de Maxime (Paliseul)

Gault&Millau 2020
  • Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps– Liernu)
  • Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)

Gault&Millau 2020
  • Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
  • Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
  • Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
  • Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
  • Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
  • Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)

Gault&Millau 2020
  • De ‘prijs & plezierverhouding’ van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du Vieux Château (Modave)
  • De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen).

De Gault&Millau Belux gids 2020 ligt vanaf midden deze week in de boekhandel en kost nog steeds 29 euro. Hij kan ook worden besteld op de website shop.gaultmillau.be. Op de website www.gaultmillau.be, die aangevuld blijft met een gratis app, kan men aan de hand van diverse criteria restaurants opzoeken. Voor alle bijkomende informatie kunt u zich richten tot:

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *