Datterini by Elvea - Gin - Vermouth - Gember
Dranken & Cocktails, Recepten

Datterini by Elvea – Gin – Vermouth – Gember

Peppe Giacomazza is ELVEA brand ambassador,

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd bij Peppe’s Genk. Hier werd Italiaanse topchef Peppe Giacomazza voorgesteld als ambassadeur van het Italiaanse merk ELVEA.  We kregen tijdens deze avond verschillende gerechten te proeven die Peppe inblikte voor het programma “Een Feest uit Italië” op Njam. Italiaanse gerechten met Elvea tomantenproducten als basis.

Elvea Pelati Datterini,

Na een glaasje prosecco scoorde Peppe onmiddellijk met een heerlijk eenvoudig gerecht met burrata en Datterini tomaten. Daarna, als Primi piatti serveerde Chef Giacomazza een Carbonara rossa. Een heerlijke variant op de klassieke pasta carbonara die hier ten huizen Kris Kookt zeker nog eens op tafel komt.

Cockail in a Jar,

De gebruikte tomaten werden onder de Italiaanse zon met extra liefde geplukt en met zorg verpakt in hersluitbare bokaaltjes. Deze bokaaltjes kan je eveneens gebruiken als cocktail glas. Geen ‘salad in a jar’ maar deze keer gaan we voor een ‘cocktail in a jar’

“Een Feest uit Italië”

Tijdens de voorstelling waren we opzoek hoe we tomaten in een dessert zouden kunnen verwerken. Geen eenvoudige opdracht, maar in een aperitief of cocktail is dat natuurlijk wel mogelijk. Als je aan tomatencocktails denkt, dan komt al vlug de gekende Bloody mary naar boven. Maar dat zou te eenvoudig zijn. Thuis ging ik aan de slag met deze Datterini tomaten en een dosis cocktailinspiratie. Tomaat, gin, gember, …. , enkele tastings later werd deze tomatencocktail geproefd en goedgekeurd.

Nodig voor 1 cocktail

  • 70 g Elvea Pelati Datterini,
    ± 5 tomaatjes + tomatensap
  • 30 ml gin
  • 30 ml gemberlikeur – Domaine de Canton
  • 20 ml droge (witte) vermout
  • 10 ml suikersiroop
  • 20 ml limoensap
  • 1 dash angostura bitters
  • ijsblokjes

Doen:

  • Doe de tomaten + sap in een cocktailshaker
  • Plet deze goed met een muddler
  • Voeg alle andere ingrediënten toe
  • Voeg enkele ijsblokjes toe
  • Shake krachtig
  • Zeef de cocktail zodat je geen tomatenzaadjes in je glas hebt
  • Werk eventueel af met een schijfje verse gember

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *