Blog, Events

Callebaut – Beanology™ – From Bean to Bar

Print Friendly, PDF & Email

Beanology – From Bean to Bar,

Het Beanology verhaal is uitgegroeid tot een bron van inspiratie voor chefs van over de hele wereld. En ook wij mochten gaan kijken hoe het er allemaal aan toe gaan in The Callebaut Chocolate Academy. 

Ontdek alle geheimen achter het proces van cacaoboon tot chocolade,

Op een doordeweekse middag werden we vriendelijk ontvangen met een tasje koffie en natuurlijk chocolade. Na een korte introductie over de Beanology cursus was het tijd voor een eerste tasting. Twee kleine pure chocolaatjes met toch een verschillende bitterheid, fruitigheid en zoetigheid. Smaken die vooral te maken hadden met de afkomst van de cacaoboon en samenstelling van de chocolade. Het beloofde een interessante namiddag te worden.

Welkom in de wondere wereld van chocolade,

Geen pure theorie maar stap voor stap kwamen we meer te weten over het productie proces van chocolade. Van de fermentatie, drogen van de bonen, het vervoer, het testen, roosteren en het uiteindelijke samenstellen van chocolade.

Verder werden we ondergedompeld in de strikte selectie van de bonen, maar ook in de ondersteuning van de cacao boeren en duurzame chocolade. Geen cacao plantages = geen chocolade natuurlijk.  Barry Callebaut wil tegen 2025 100% duurzame chocolade produceren; Callebaut zelf heeft in 2012 het Growing Great Chocolade-programma al opgestart. Callebauts grootste chocoladegamma (Finest Belgian Chocolate) steunt momenteel duurzame chocolade. De bedoeling is om het duurzaamheidsprogramma ook gaandeweg uit te breiden naar meer landen en regio’s (en dus ook de andere Callebaut-chocolades).


Het was een interessante middag waar we heel wat informatie over cacao en chocolade verwerkt kregen. Dit probeer ik mee te geven in deze foto’s. Één ding weet ik alvast zeker, vanaf nu smaakt een stukje chocolade anders.


Afsluiten deden we nog met enkele cocktail creaties verzorgd door The Pharmacy.

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *