Vegetarische enchilada met artisjok, bonen en prei
Hoofdgerechten, Recepten

Vegetarische enchilada met artisjok, bonen en prei

Vegetarische enchilada met artisjok

Het moet echt iets van de laatste jaren zijn dat hier regelmatig enchilada’s op tafel passeren. Je kan er oneindig mee variëren en eigenlijk is het ook wel een beetje comfort food. Vul de wraps met wat lekkers, rol ze op en werk ze af met een eenvoudige saus. Gegratineerd in de oven en klaar zijn ze. Deze keer gaan we op de vegetarische toer. We vullen de wraps met een mengeling van wortel, artisjok, bonen en prei. Als sausje gebruiken we een mengeling van zure room en pesto. Snel, makkelijk, lekker en vegetarisch.

Nodig voor 2 personen

  • 4 wraps
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 1 dunne prei
  • 1 glazen bokaal artisjokharten
  • 1 glazen bokaal cannellini bonen of reuze witte bonen
  • 100 g cheddar
  • 200 ml zure room
  • 1 el pesto

Doen

  • Pel en hak de knoflook fijn
  • Schil de wortel, snij deze in blokjes van 1/2 cm
  • Was de prei, snij deze in fijne halve ringen
  • Zet een ruime braadpan op het vuur met een flinke scheut olijfolie
  • Stoof de knoflook aan, voeg nadien de wortelen en prei toe.
  • Laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes stoven. Roer regelmatig
  • Laat de bonen uitlekken en artisjokharten uitlekken. Snij de bodems in stukjes
  • Voeg de bonen, stukjes artisjok toe aan de groenten
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout
  • Haal de groenten van het vuur, meng hier 1 el zure room en de helft van de cheddar onder
  • Verdeel de mengeling over de wraps en rol ze dicht. Leg ze in een ovenschaal.
  • Meng de pesto onder de overige zure room, verdeel dit over de opgerolde wraps
  • Strooi er de rest van de cheddar over
  • Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Smakelijk!

Recept in foto’s


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *