Terwijl we dit recept aan het klaarmaken waren, verzonnen we er nog extra groenten bij. Want eerlijk is eerlijk, in deze Thai beef zitten eigenlijk wel heel weinig groenten. We maakten een salade van wortel en selder, naar het recept van de Oosterse Papaja salade. Deze knapperige, zoet, zuur, pikante salade zorgde voor een mooi breekpunt bij het spicy gebakken rundergehakt. Een receptje dat we met plezier nog eens klaarmaken dus.
Nodig voor 2 personen
- 400 g rundergehakt – The Meatlovers
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 rode peper, fijngesneden
- sojasaus
- vissaus
- licht bruine suiker
- limoensap
- verse koriander
- 250 g rijst
- Pel en plet de look
- Pel de ui, snij deze in halve ringen
- Kuis de paprika, snij deze in reepjes
- Warm een scheutje olijfolie op in een ruime pan of wok
- Bak hierin het gehakt fijn
- Voeg de look, ui en paprika toe
- Bak alles goed aan
- Breng op smaak met rode peper, sojasaus, vissaus, limoensap en een beetje suiker
- Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat
- Serveer het gebakken gehakt met rijst en salade van wortel en selder
- Werk het geheel af met verse koriander
Salade van wortel en selder
- 3 wortels
- 3 stele bleekselder
- 1 teentje knoflook
- 2 el rietsuiker
- 3 el vissaus
- 2 el limoensap
- 2 el pinda’s
- koriander
- 1 kl fijngesneden rode peper
- Hak de pinda’s grof, rooster deze in een pan zonder vetstof
- Kuis de wortels en selder
- Snij deze in fijne reepjes
- Pel de knoflook en plet deze met de rode peper in een vijzel
- Voeg suiker, vissaus en citroensap toe en roer alles door elkaar
- Meng de dressing onder de reepjes wortel en selder
- Werk af met blaadjes koriander en geroosterde pinda’s
Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.