Taco met gepaneerde vis
In deze blogpost zitten eigenlijk twee recepten verwerkt. Hieronder vind je alle componenten voor deze verschillende taco’s. Naar eigen smaak kan je deze zelf samenstellen en variëren. Wij kozen voor een taco met koolsla, fish fingers en erwtenpuree. Een tweede versie met erwtenpuree, fish fingers en tartaarsaus. Ook gek van deze Rice Krispies Fish Fingers? Bekijk dan zeker ook eens ons recept van fish&chips met frietjes van zoete aardappel.
Taco – Koolsla – Rice Krispies Fish Fingers – Erwtenpuree
of
Taco – Erwtenpuree – Rice Krispies Fish Fingers – Tartaarsaus
Rice Krispie Fish Fingers
- 350 g witte vis (bv kabeljauw)
- 70 g Rice Krispies
- 10 g sesamzaad
- 2 eieren
- 100 g bloem
- peper en zout
- tortilla wraps
- Maal de helft van de rice krispies fijn. Meng deze met de ander helft, voeg hier alsook het sesamzaad aan toe
- Snij de vis in reepjes / stukjes
- Kruid deze met peper en zout
- Wentel de stukken vis eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt ei. Wentel deze door de mengeling van rice krispies & sesamzaad
- Warm een klontje boter op in een anti-kleefpan
- Bak hierin de gepaneerde vis gaar
- Steek rondjes uit de tortilla wraps
- Warm deze op zoals op de verpakking staat
- Beleg de wraps naar eigen smaak
Tartaarsaus
- 150 g mayonaise
- 1 el kappetjes
- 2 augurk, fijngesneden
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 el fijngesneden bieslook / peterselie
- Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus
- Bewaar tot gebruik in de koelkast
Erwtenpuree
- 250 g diepvrieserwten
- olijfolie
- peper en zout
- citroen
- Kookt de erwtjes 4 min. Giet nadien de erwtjes af.
- Pureer de erwten en breng op smaak met de zeste van de citroen en peper en zout.
- Hou de puree lauw / warm.
Koolsla
- 150 g geraspte witte kool & wortel
- 1 el mayonaise
- peper en zout
- Meng de witte kool met mayonaise
- Breng op smaak met peper en zout
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.