Amaretti - Knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen
Recepten, Zoetigheden

Amaretti – Knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen

Print Friendly, PDF & Email

Amaretti koekjes

Een tijdje gelden wilde Sofie graag een chocolade – amaretti taart bakken. Het enige probleem was dat ik geen amaretti koekjes kon vinden in de supermarkt. Een probleem dat we oplosten door deze heerlijke Italiaanse amandelkoekjes toch gewoon zelf te bakken. 

Nodig

  • 160 g amandelpoeder
  • 60 g bloemsuiker + een beetje extra
  • 95 g kristalsuiker
  • 2 eiwitten
  • enkele druppels amandelextract

Doen

  • Klop de eiwitten tot stijve pieken
  • Meng amandelpoeder, bloemsuiker en kristalsuiker onder elkaar
  • Spatel in drie delen de droge ingrediënten onder het opgeklopt eiwit
  • Voeg op het einde ook het amandelextract toe
  • Rol balletjes van het deeg van zo’n 15 gram elk en rol ze door de poedersuiker
  • Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier
  • Bak de amaretti circa 14 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden
  • Haal de bakplaat uit de oven en zet de koekjes snel op een rooster om af te koelen
  • Goed afgesloten kun je de amaretti zeker enkele dagen bewaren
Amaretti - Knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Amaretti - Knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *