Een lekker soepje van sperziebonen. Iedereen kent de heerlijk aangestoofde boontjes met een uitje en spekreepjes. Waarom deze combinatie eens niet proberen in een soepje. Met deze soep deed ik mee aan de wedstrijd “Soep van het jaar” en behaalde een finaleplaats. De finale vind plaats op Vrijdag 21 September 2012
Recept voor 500 ml soep
Ingrediënten:
- 300 gr sperziebonen
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 100 gr spekreepjes, (Herta)
- 1/2 liter kippenbouillon
- boter
- peper en zout
- 125gr mascarpone
Werkwijze:
- Kuis de boontjes
- Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder boter
- Haal de spekblokjes uit de pan en laat ze uitleggen op een velletje keukenpapier
- Smelt een klontje boter in een kookpot
- Stoof hierin de ui en het teentje knoflook aan
- Voeg de kippenbouillon toe
- Als de kippenbouillon kookt, voeg je de boontjes toe
- Laat 15 minuten zachtjes koken
- Mix de soep zeer fijn, voeg tijdens het mixen de mascarpone toe
- Breng de soep eventueel nog verder op smaak met peper en zout
- Serveer deze mooie groene soep met enkele spekreepjes
Recept © KrisKookt 05/2012