Restaurant belevingen

L’Amitié – Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email

Nieuw artikel over L’Amitié


L’Amitié – Antwerpen – Zuiderdokken – 07 Mei 2013


Dit was mijn eerste ervaring in een restaurant waar foto’s trekken niet toegestaan was. Mocht ik nu net van een persvoorstelling komen en binnenwandelen met een spiegelreflex toestel. De reden waarom, was begrijpelijk maar erg spijtig, want ons gekozen gerecht met Melkvarken zag er prachtig uit. Andere aanwezigen in het restaurant waren Frank Cops (Be-Gusto) en Steve Engels (Bistronomie). Volgens mij zitten we goed.

 

Restaurant L’Amitié is gelegen in Antwerpen op het Zuid, één van de meest trendy buurten van de stad.  De zaak bevindt zich in één van de oudste gebouwen van de Gedempte Zuiderdokken, waar vroeger een oude koffiebranderij gevestigd was.  Getuige daarvan zijn de nog steeds aanwezige rails in de inkom waarover de koffie in wagons werd vervoerd.


De bezieler en chef van dit culinair project is Thomas Baeyens. Na zijn opleiding aan de hotelschool Ter Groene Poorte deed hij ervaring op in verschillende sterrenrestaurants zoals De Schone van Boskoop in Boechout, De Pastorale in Reet, La Perouse en Le Petit Zinc te Antwerpen.

Zijn motto : “Pure smaken, pure aroma’s, pure verwennerij “. Thomas maakt geen compromissen als het over ingrediënten gaat. Enkel top producten zijn welkom in zijn terroirkeuken. Deze chef gaat nieuwe smaakcombinaties aan, maar weet tevens zijn gasten te bekoren met enkele klassieke bereidingen.
Melkvarken met artisjok en Corne de Gatte-aardappel, jus met citroentijm,
Op een dinsdagavond na een food-pairing met fever tree was onze honger niet enorm groot. Daarom kozen we enkel voor een hoofdgerecht. Een prachtig bord met perfect gegaard varkansvlees. Heerlijk sappig en enorm smaakvol. Hierbij een mooie portie groenten, Artisjok en groene asperges. heerlijke aardappelen en een jus waar subtiel de citroentijm in terug te vinden was.
Wij komen zeker nog eens terug om ook te genieten van de voor en nagerechten.


L’Amitié
Geopend sinds 2007
Gault Millau (14/20)
Gastromania (15/20)
Bistronomie
Website
Reserveer online

L’Amitié is een bijzonder gezellig, warm en laagdrempelig adres met een keuken op bijzonder hoog niveau aan betaalbare prijzen.

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *