Restaurant belevingen

Lewis – Thomas Snijders – Hoogstraten

Print Friendly, PDF & Email

Diner – 11/10/2013 – Jong keukengeweld

Ik passeer voor mijn werk elke dag langs restaurant Lewis, het werd dus hoog tijd dat we deze bistronomische parel eindelijk zelf gingen ontdekken. Hij werd eerder al geprezen door Be-gusto, Coolinary en kreeg een mooie vermelding in de bistronomie gids.

In Lewis weerklinkt geen klassieke muziek, maar jazz. Mensen fluisteren niet, ze praten en lachen. Ze zitten op stoelen, maar ook op krukken aan de toog en aan hoge tafels. De koks verbergen zich niet, maar staan in een open keuken en komen geregeld zelf de gerechten aan tafel presenteren. De wijnfles blijft op de tafel staan. Welkom in de nieuwe lichting van restaurants waar eten en drinken leuk mag zijn. De jonge kok Thomas Snijders (32) had voordien al een eigen restaurant in Hoogstraten (Het Eglantierken). Voordat zijn zoon ‘Lewis’ werd geboren ging hij een jaar culinair backpacken bij Veranda (Berchem), Pure-C & Chez Bru.


Lewis werd ontworpen door de beroemde architect Lieven Musschoot. Lieven deed eerder al de binnenhuisarchitectuur van Ciccio by Claudio Dell’Anno, Burg 9, Bonte B, Oud Sluis, Pure C, Cuines 33 & Rock-Fort.

Als aperitief kozen we de 2 verschillende Lewis cocktails. Één op basis van Gin & Roze Limonade en de andere op basis van Rum & Ginger beer.

Bij het aperitief werd Bellota van het ibéricovarken geserveerd. “Gesneden in het restaurant”

Ook kwamen er nog profiteroles met crème van oude Reypenaer kaas aan tafel. Zuiver, puur en super lekker.

Als voorgerecht kwam er een kalfsburger opgewerkt met noten, ‘Oei een hamburger‘ dachten we bij het eerste zicht, maar gecombineerd met garnituren van rauw gemarineerde bloemkool, zilver-uitjes, radijs, dragon en een crumble van ras el hanout en curry was dit een lekker, fris en creatief gerecht.
In het glas kwam er een Italiaanse Vigneto di Tobia (100% Verdicchio).

Als hoofdgerecht bracht Thomas een geroosterde eend met verschillende bereidingen van rode biet (rauw gemarineerd, gekonfijt en een crème van rode biet met yoghurt) hierbij geprakte aardappel en een crumble van amandelen. Weer een geweldig bord met een heerlijk stukje eend perfect van cuisson en kwaliteit.

Hierbij werd een Italiaanse rode wijn geschonken die heel hard naar chocolade en framboos geurde. In de smaak kwam meer een geroosterde tint naar boven dit perfect paste bij de geroosterde eend. Lamoresca – Malamente (Nero d’Avola).

Het dessert van de avond is opgebouwd rond framboos en witte chocolade. Dit werd geserveerd met merengue en een crème van mascarpone. Een lekker fris dessert dat zeker niet te zoet was. Zo hebben we het graag.

Afsluiten deden we natuurlijk terug met koffie, geserveerd met warme melk. Al heel de avond stond er achter de bar een interessante fles naar ons te lonken. We konden het dan ook niet laten om deze eens te proeven, en daar hebben we geen spijt van gehad. Hibiki 12 Year is een geweldige Japanse blend, gemaakt met oude malt en graan whisky´s.

Restaurant Lewis staat ook in de “The Eater Belgium Heatmap: Where to Eat Right Now” Een plan met 11 restaurants en 3 bars die zeker een bezoekje waard zijn in België.

Thomas ontpopt zicht hier niet alleen als creatief vernieuwende chef maar ook als de perfecte gastheer. Het zal dan ook niet lang duren voordat we terug binnenstappen bij Lewis. Maar nu wordt het toch echt hoog tijd dat ik eerst eens de keuken van Veranda (Davy Schellemans) gaan ontdekken.

 

Authentiek woonhuis met pure en zuivere inrichting
De Standaard
Speelse keuken vol genialiteit 

Lewis
Vrijheid 136
2320 Hoogstraten
TEL: +32 3 689 82 42
www.resto-lewis.be
Zondag middag & Maandag gesloten
Reserveer online

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *