Restaurant belevingen

Restaurant O ‘ Rabasse – Richerenches – France

Print Friendly, PDF & Email

Diner – 26/09/2013

Tijdens onze vakantie in Vinsobres bezochten we verschillende restaurants. Doordat ik op vakantie dan ook 100% toerist ben heb ik weinig notities gemaakt op restaurant. Maar foto’s had ik natuurlijk wel bij. Hier een kort overzicht van een restaurant dat zeker een bezoekje waard is als je in de buurt bent.

Restaurant O’Rabasse wordt uitgebaat door een jong Belgische koppel. Zij vestigde zich begin 2011 in het truffeldorp Richerenches. Een prachtig statig gebouw in het autovrije gedeelte van het dorp. Richerenches staat wereldwijd bekend voor zijn jaarlijkse truffelmarkt (half november tot eind maart).

Ook hier komen we terug een menu formule tegen die ons heel erg aanspreekt. Een wisselende drie-gangenmenu opgebouwd met streek en seizoensproducten. Binnen komen we terug dezelfde gezelligheid tegen als buiten. Een knus restaurant met een warme en huiselijke sfeer.


Beginnen deden we met een stukje kalfszwezerik, mooi gebakken en afgekruid, hierbij verse boontjes waar de rode ui voor een frisse krokante toets zorgde. Afgewerkt met schuim van look en zeemeermin sla.

Ris de veau / Cèpes / Haricots / Oignon rouge / Lard

Als hoofdgerecht kozen we voor het stukje Iberico varken. Een super stukje varkensvlees met enorm veel smaak. Pluma is de nekspier die in het verlengde van de bovenfilet loopt. Er zit ook altijd laagje vet op, hetgeen veel smaak afgeeft tijdens het bakken. 

Pluma de porc Ibérique / Butternut / Cèpes

Als dessert kwam er een heerlijk vers gebakken vijgentaartje met een krokante bodem en voldoende vijgen. Samen met de crème van pistache en vanilleijs was dit een super dessert. Dit recept mogen ze mij altijd doormailen.

Tarte aux figues / Pistache / Glace à la vanille

Hierbij dronken we een wijn van het Domaine de Grangeneuve:
Vieilles Vignes (meer dan 35 jaar) – 2011 – 50% Grenache & 50% Syrah.
Een heerlijke wijn die naar onze mening te goedkoop op de kaart staat € 17.50. Rechtstreeks op het Domaine betaal je deze wijn € 8.5 per fles.

Frederic et Liesbeth Luyten
Restaurant O’Rabasse
Place de la Pompe (autovrije gedeelte)
84600 Richerenches
09 52 97 34 93

Foto’s: Nikon Coolpix A (Food-Functie)

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *