Biefstuk met korianderpesto en gebakken groenten
Hoofdgerechten, Recepten

Biefstuk met korianderpesto en gebakken groenten

Print Friendly, PDF & Email

Biefstuk met korianderpesto

Normaal gezien wordt pesto gemaakt met basilicum, maar voor dit recept gebruik ik koriander. Ook de pijnboompitten en Parmezaanse kaas laten we deze keer achterwege. Wel voegen we olijfolie, look en pinda toe. Het resultaat is echt fantastisch. Heerlijk met een stukje biefstuk, gebakken groenten en rijst.

Nodig voor 2 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 350 g Filet Mignon – Meat Our World
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 20 g verse koriander
  • 1 klein teentje knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 150 g geroosterde en gezouten pinda
  • peper en zout

Doen

  • Mix de look, olijfolie, koriander en 100 g pinda’s tot pesto
  • Breng dit op smaak met peper en zout. Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Hak de overige pinda’s fijn om als afwerking te gebruiken
  • Pel de ui, kuis de paprika, snij de courgette doormidden
  • Snij deze groenten in reepjes / plakjes
  • Kook de rijst zoals op de verpakking staat
  • Warm een scheutje olijfolie op in een ruime pan
  • Stoof hierin de groenten beetgaar. Kruid deze met peper en zout
  • Kruid ondertussen ook de biefstuk met peper en zout
  • Bak de biefstukken zoals je ze graag hebt. Laat deze enkele minuten rusten
  • Serveer de biefstuk met rijst en gebakken groenten
  • Werf af met pesto van korinader en gehakte pinda

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *