Char siu van varkenshaasje met rijst en chili
Hoofdgerechten, Recepten

Char siu van varkenshaasje met rijst en chili

Print Friendly, PDF & Email

Char Siu (叉烧) is een typisch Kantonees gerecht met gebraden vlees. Om char siu te maken, wordt varkensvlees gemarineerd in een zoete BBQ-saus en vervolgens geroosterd. Letterlijk betekend Char siu: geroosterd op een vork. Wij gebruiken geen vork, maar een eenvoudig spiesje. Nog eenvoudiger is deze Char Siu Saus van Lee Kum Kee. Deze kant-en-klare honingzoete saus gebruiken we om onze blokjes varkenshaas mee te marineren. Snel, makkelijk en verrassend lekker!

Char siu – Nodig voor 2 personen

  • 350 g varkenshaasje
  • Char Siu Saus – Lee Kum Kee
  • 250 g rijst
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • 1 ei
  • Chiu Chow Chilli Oil – Lee Kum Kee
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Doen

  • Snij de varkenshaas in blokjes
  • Meng 3 el Char Siu Saus onder de blokjes varkenshaas. Laat dit minstens 4 uur marineren
  • Steek de blokjes gemarineerde varkenshaas op spiesjes
  • Kook ondertussen de rijst gaar zoals op de verpakking staat
  • Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de doperwten toe
  • Giet de rijst en doperwten af
  • Kluts het ei, roerbak dit kort. Meng het ei onder de rijst
  • Bak de spiesjes van varkenshaas gaar in een pan met een klontje boter of op de BBQ
  • Serveer de gebakken spiesjes met rijst en doperwten
  • Werk af met fijngesneden lente-ui en sesamzaad
  • Serveer er naar eigen smaak de Chiu Chow Chilli Oil bij voor extra pit
  • Smakelijk!

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Lee Kum Kee


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *