Char Siu (叉烧) is een typisch Kantonees gerecht met gebraden vlees. Om char siu te maken, wordt varkensvlees gemarineerd in een zoete BBQ-saus en vervolgens geroosterd. Letterlijk betekend Char siu: geroosterd op een vork. Wij gebruiken geen vork, maar een eenvoudig spiesje. Nog eenvoudiger is deze Char Siu Saus van Lee Kum Kee. Deze kant-en-klare honingzoete saus gebruiken we om onze blokjes varkenshaas mee te marineren. Snel, makkelijk en verrassend lekker!
Char siu – Nodig voor 2 personen
- 350 g varkenshaasje
- Char Siu Saus – Lee Kum Kee
- 250 g rijst
- 150 g doperwten (diepvries)
- 1 ei
- Chiu Chow Chilli Oil – Lee Kum Kee
- 2 lente-uitjes
- 1 el geroosterd sesamzaad
Doen
- Snij de varkenshaas in blokjes
- Meng 3 el Char Siu Saus onder de blokjes varkenshaas. Laat dit minstens 4 uur marineren
- Steek de blokjes gemarineerde varkenshaas op spiesjes
- Kook ondertussen de rijst gaar zoals op de verpakking staat
- Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de doperwten toe
- Giet de rijst en doperwten af
- Kluts het ei, roerbak dit kort. Meng het ei onder de rijst
- Bak de spiesjes van varkenshaas gaar in een pan met een klontje boter of op de BBQ
- Serveer de gebakken spiesjes met rijst en doperwten
- Werk af met fijngesneden lente-ui en sesamzaad
- Serveer er naar eigen smaak de Chiu Chow Chilli Oil bij voor extra pit
- Smakelijk!
#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Lee Kum Kee
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.