Char siu van varkenshaasje met rijst en chili
Hoofdgerechten, Recepten

Char siu van varkenshaasje met rijst en chili

Char Siu (叉烧) is een typisch Kantonees gerecht met gebraden vlees. Om char siu te maken, wordt varkensvlees gemarineerd in een zoete BBQ-saus en vervolgens geroosterd. Letterlijk betekend Char siu: geroosterd op een vork. Wij gebruiken geen vork, maar een eenvoudig spiesje. Nog eenvoudiger is deze Char Siu Saus van Lee Kum Kee. Deze kant-en-klare honingzoete saus gebruiken we om onze blokjes varkenshaas mee te marineren. Snel, makkelijk en verrassend lekker!

Char siu – Nodig voor 2 personen

  • 350 g varkenshaasje
  • Char Siu Saus – Lee Kum Kee
  • 250 g rijst
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • 1 ei
  • Chiu Chow Chilli Oil – Lee Kum Kee
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Doen

  • Snij de varkenshaas in blokjes
  • Meng 3 el Char Siu Saus onder de blokjes varkenshaas. Laat dit minstens 4 uur marineren
  • Steek de blokjes gemarineerde varkenshaas op spiesjes
  • Kook ondertussen de rijst gaar zoals op de verpakking staat
  • Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de doperwten toe
  • Giet de rijst en doperwten af
  • Kluts het ei, roerbak dit kort. Meng het ei onder de rijst
  • Bak de spiesjes van varkenshaas gaar in een pan met een klontje boter of op de BBQ
  • Serveer de gebakken spiesjes met rijst en doperwten
  • Werk af met fijngesneden lente-ui en sesamzaad
  • Serveer er naar eigen smaak de Chiu Chow Chilli Oil bij voor extra pit
  • Smakelijk!

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Lee Kum Kee


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.