Bladerdeegrol
Deze keer geen appelstrudel, maar een hartige strudel met kalkoen, pesto en broccoli. Voor dit recept maken we een heerlijke vulling van deze drie ingrediënten. Opgerold in bladerdeeg en afgewerkt met verschillende zaden. Serveer dit met wat rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten en je hebt een ideaal lunchgerecht.
Nodig voor 2 personen
- vierkant bladerdeeg 25 x 25cm
- 300 g kalkoen
- 2 el pesto
- 150 g roomkaas
- 75 g gemalen kaas
- 1 broccoli
- 50 g gemengde zaden (sesamzaad, maanzaad, … )
- 1 eigeel
- kippenkruiden
- rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten voor de afwerking
Doen
- Snij de broccoli in roosjes, kook deze beetgaar in gezouten water.
- Verfris deze onmiddellijk onder koud water. Laat nadien goed uitlekken
- Snij de kalkoen in blokjes
- Bak de kalkoenblokjes bruin in een klontje boter. Kruid deze met kippenkruiden
- Maak een mengeling van de broccoli, kalkoenblokjes, roomkaas, pesto en gemalen kaas
- Verdeel dit mengsel op de bladerdeeg
- Rol het bladerdeeg op.
- Klop het eigeel los met enkele druppels water
- Wrijf het bladerdeeg in met eigeel. Strooi er de gemengde zaden over
- Bak gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 185 graden
- Serveer met een beetje rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Recept in foto’s
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.