Dranken & Cocktails, Recepten

Cocktail: Cynar – pompelmoes – prosecco

Print Friendly, PDF & Email

Deze cocktail is een frisse creatie tussen Cynar, pompelmoessap en bubbels. Hoewel Cynar en pompelmoessap beide vrij bitter zijn zorgt dit voor een heerlijk fris sparkelend aperitief.

Cynar cocktail

Cynar werd in Italië gelanceerd in 1952. Ondernemer Angelo Dalle Molle experimenteerde met cynarine, een bittere stof uit de wortels en bladeren van artisjok. Hij verfijnde de smaak met 13 kruiden en planten tot een diepbruine bitterzoete likeur. Cynar was geboren en zag zijn succes snel uitbreiden over de landsgrenzen.

Nodig:

  • 15 ml Cynar
  • 60 ml pompelmoessap (uit de koelkast)
  • prosecco

Doen:

  1. Giet de cynar en het pompelmoessap in de champagne flute
  2. Vul aan met prosecco

Een zeer unieke kwaliteit van Cynar is dat het gemaakt is van artisjok. Maar wist je dat…

… vrouwen in de oudheid geen artisjokken mochten eten? De Grieken en Romeinen zagen deze bloemknoppen als afrodisiacum en verboden vrouwen ze te eten.

er ooit een avondjurk van artisjokken werd ontworpen? Het duurde ruim zes uur voor de Amerikaanse kostuumontwerpster Ami Goodheart de bladeren aan elkaar kreeg genaaid.

Marilyn Monroe ooit nog ‘Artichoke Queen’ was? In het Amerikaanse Castroville wordt elk jaar een artisjokfestival gehouden met kookdemonstraties, rondleidingen op plantages en zelfs een artisjokparade.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *