Zombie cocktail & Pittig barbecue spek
Barbecue, Recepten

Zombie cocktail & Pittig barbecue spek

Print Friendly, PDF & Email

We proefden de eerste keer ‘zombie’ in een cocktailbar te Genk. Sofie was er onmiddellijk weg van. Wat ervoor zorgde dat we thuis met deze cocktail aan de slag gingen. Online vind je 101 verschillende recepten voor een zombie cocktail. We hebben zelf heel wat geëxperimenteerd en geproefd met al deze recepturen. Uiteindelijk kwamen we uit bij het ultieme recept.

Hiervoor gaan we aan de slag met Tanduay Asian Rum. Dit is één van de bekendste rum merken ter wereld. De rum vind zijn oorsprong in de Filippijnen. Ook vorig jaar creëerden we hier al 3 verrassende cocktails mee. Deze keer verwerken we de 3 rums (Silver, Gold & Double Rum) in één cocktail. We maken trouwens niet enkel een cocktail. Als we deze cocktail proeven, krijgen we we zin in een zomerse barbecue. Zo kwam dit pittig en stickie barbecuespek met pinda tot stand. 

Zombie cocktail

  • 30 ml Tanduay Silver Asian Rum
  • 30 ml Tanduay Gold Asian Rum
  • 20 ml Tanduay Double Rum
  • 30 ml limoensap
  • 90 ml ananassap
  • 1 cocktaillepel grenadine
  • 5 druppels pastis
  • 10 ml suikersiroop
  • ijsblokjes

  • Voeg alle ingrediënten samen in een shaker met ijs.
  • Shake krachtig
  • Vul een cocktailglas met ijs
  • Strain de cocktail in het glas
  • Werk af met munt en limoen of een passievrucht.

Pittig en stickie barbecuespek met pinda

  • speksneden (1/2 cm dikte)
  • lente ui
  • pinda, geroosterd en gezouten
  • barbecuekruiden
  • laksaus:
    • 3 el honing
    • 2 el sambal
    • 1 el azijn
    • 1 kl sesamolie
    • 1 tl geraspte gember
    • 1 tl licht bruine suiker

  • Meng alle ingrediënten voor de laksaus
  • Warm de barbecue op
  • Steek het spek op metalen spiesjes. Kruid deze met een beetje barbecuekruiden
  • Grill het spek op de barbecue (iedereen heeft hier een andere voorkeur. Van zacht gebakken tot krokant)
  • Als het spek klaar is, wrijf het dan 2 maal langs beide zijden in met de laksaus
  • Laat de laksaus nog even karameliseren op de barbecue
  • Haal het spek van de barbecue
  • Werk af met fijngesneden lente ui en gehakte pinda
  • Geniet!

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *