Heerlijke pruimencake met yoghurt
Recepten, Zoetigheden

Heerlijke pruimencake met yoghurt

Print Friendly, PDF & Email

Toen Sofie thuis kwam met enkele kilo’s verse pruimen gingen we opzoek naar recepten om deze in te verwerken. We konden immers geen pruimenconfituur blijven maken. Deze heerlijke pruimencake met yoghurt is alvast een topper om die vele pruimen in te verwerken.

Pruimencake is een heerlijk gebak met sappige pruimen. Deze smakelijke lekkernij combineert de zoete, fruitige smaak van pruimen met een lichte en luchtige cakebasis. Of het nu als traktatie bij de koffie is of als dessert na een maaltijd, pruimencake is altijd een goed idee. Toch is dit een recept waar we mee blijven experimenteren. Volgende keer bakken we de cake misschien wel in een groetere vorm, of leggen we de pruimen op de bodem. Zodat je een omgedraaide cake krijgt. 

Nodig voor 1 cake – springvorm 24 cm

  • 15 pruimen
  • 3 eieren
  • 175 g suiker + beetje extra om over cakebeslag te strooien
  • 50 g yoghurt
  • 190 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder (11gram)
  • 115 g boter + beetje extra om vorm te beboteren
  • snuifje zout
  • zeste van 1 citroen

Doen

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Beboter de zijkant
  • Klop in een keukenmachine de boter en suiker luchtig
  • Voeg bloem, bakpoeder, yoghurt, eieren, zout en zeste van citroen toe
  • Klop tot een egaal deeg
  • Snijd 5 pruimen in stukjes, meng deze onder het cakebeslag (zonder pitten natuurlijk)
  • Verdeel het beslag in de springvorm
  • Snij de overige pruimen doormidden. Leg deze bovenop het cakebeslag
  • Strooi een beetje suiker over de pruimen
  • Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Enjoy!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *