Recepten, Voorgerechten

Tartaar van zeebaars, boontjes en tuinkruiden

Deze zomer vraagt voor een fris glaasje 100% Verdejo wijn. De Verdejo is strak en fris, en heeft een opvallende bite. Deze allemansvriend past bij allerlei soorten gerechten, en zeker met groenten! In dit recept gaan we opzoek naar dezelfde bite. En strakke en frisse combinatie tussen tartaar van zeebaars met edamame, rauwe champignons en verse groene kruiden.

Salsa verde-jo.: Gouden tip: maak je dressing door deels azijn en deels een scheutje van de verdejo te gebruiken die je ook drinkt. Dat zorgt ervoor dat de azijnzuren wat milder worden en de verdejo in de dressing vervolgens ook een heerlijk ‘bruggetje’ slaat met de wijn in je glas. 

Nodig voor 4 personen

  • 2 filets van zeebaars (220 gram)
  • 2 champignons
  • 80 g edamame of tuinbonen
  • 3 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el Rueda 100% Verdejo
  • verse kruiden (dragon, munt, platte peterselie, oregano)
  • afwerking (blaadjes van erwtenplant, verse kruiden)

Doen

  • Verwijder de vel van de zeebaars
  • Snij de zeebaars in fijne blokjes
  • Breng deze op smaak met olijfolie, peper en zout. Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Kook of pel de edamame of tuinbonen
  • Meng 2 el fijngesneden verse kruiden met 3 el olijfolie, 2 el rode wijnazijn en 1 el Rueda wijn
  • Snij de champignons in flinterdunne plakjes
  • Meng de edamame of tuinbonen onder de tartaar van zeebaars
  • Verdeel de tartaar op 4 borden
  • Schik er de dunne plakjes champignon rond
  • Werk af met verse kruiden en olie met verse kruiden
  • Smakelijk

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en oSérieux en Rueda wijnen


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *