Spiesjes van gemarineerde scampi, couscous salade met rode paprika, venkel en rode ui en een frisse dressing van veldsla, basilicum en tahini. Dat klinkt toch fantastisch lekker! Wij hebben er alvast van genoten.
Nodig voor 2 personen
Veldsla – tahini dressing
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 45 g tahini
- 2 el citroensap
- 25 g veldsla
- 10 g verse basilicum
- 10 g droge basilicum
- 1 el olijfolie
- 4 druppels tabasco
- peper en zout
- Mix alle ingrediënten tot een egale dressing
- Breng de dressing op smaak met peper en zout
- Bewaar tot gebruik in de koelkast
Couscous salade
- 200 g couscous
- 1 rode paprika
- 1 venkel
- 1 kleine rode ui
- olijfolie
- peper en zout
- Snij de paprika, venkel en rode ui fijn
- Gaar de couscous zoals op de verpakking staat
- Meng de fijngesneden groenten onder de couscous
- Breng de salade op smaak met olijfolie, peper en zout
Scampispiesjes
- 24 scampi
- olijfolie
- barbecue kruiden
- Pel en kuis de scampi
- Kruid / marineer deze met olijfolie en kruiden
- Steek de scampi op spiesjes
- Bak de scampispiesjes gaan
- Serveer deze met de couscous salade en dressing
- Smakelijk!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.