Tiramisu met geflambeerde peer en sambaca
Recepten, Zoetigheden

Tiramisu met geflambeerde peer en sambuca

Print Friendly, PDF & Email

Vorig jaar maakten we drie verrassende cocktails met Sambuca Molinari. Deze keer kiezen we voor een heerlijk Italiaanse tiramisu met stukjes geflambeerde peer en sambuca. Daarbij serveren we een klassieke Caffè Corretto, oftewel een espresso met scheutje likeur. Deze keer met een scheutje sambuca natuurlijk. 

Nodig voor 6 personen

  • 250 g mascarpone
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 30 g suiker
  • 80 ml Sambuca Molinari
  • 1 peer
  • lange vingers
  • 2 espresso
  • koffiebonen of cacao voor de afwerking

Caffè Corretto

  • 1 espresso
  • 10 ml Sambuca Molinari

Doen

  • Schil de peer, snijd deze in fijne blokjes
  • Bak de blokjes peer kort beetgaar, flambeer deze met 20 ml sambuca
  • Laat de blokjes peer terug afkoelen

  • Splits de eieren en klop het eiwit stijf
  • Klop het eigeel met de suiker en vanillesuiker tot een schuimig geheel
  • Roer de mascarpone los met 30 ml sambuca
  • Spatel het opgeklopt eigeel onder de mascarpone
  • Spatel voorzichtig het opgeklopt eiwit onder het mascarponemengsel
  • Spatel voorzichtig de blokjes afgekoelde peer onder het mascarponemengsel
  • Let erop dat dit luchtig blijft
  • Zet 2 espresso, voeg hier 30 ml sambuca aan toe
  • Dep de lange vingers in de koffie met sambuca, verdeel deze onder in de glazen
  • Lepel hierop de helft van het mascarponemengsel
  • Schik daarop een tweede laag van lange vingers die je in de koffie met sambuca hebt gedipt
  • Spatel de rest van het tiramisumengsel over de tweede laag koekjes
  • Laat enkele uren opstijven in de koelkast
  • Werk af met fijngeraspte koffieboon of een beetje cacao
  • Serveer de tiramisu met een caffè corretto (espresso met scheutje sambuca)
  • Enjoy!

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *