Tartaar van kalfsvlees - Tuinkruiden - Aubergine - Pane carasau
Recepten, Voorgerechten

Tartaar van kalfsvlees – Tuinkruiden – Aubergine – Pane carasau

Print Friendly, PDF & Email

Zomerse tartaar van kalfsvlees

Wijzelf zijn enorme liefhebbers van tartaar. Niet alleen van kalfsvlees, maar ook van bv. lamsvlees, vis en oesters. Er staan dan ook al heel wat recepten rond ‘tartaar‘ op de blog. Deze keer maakten we een zomerse tartaar van kalfsvlees. Hierbij serveerden we een frisse vinaigrette van prei, olie van tuinkruiden, kaviaar van aubergine, krokant pane carasau en verse tuinkruiden zoals Oost-Indische kers en mosterdsla

Nodig voor 4 personen

Vinaigrette van prei & olie van tuinkruiden

  • 1/2 prei
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 blad laurier
  • 250 ml groentebouillon
  • 60 ml room
  • 1 hand verse tuinkruiden
  • 100 ml olijfolie
  • peper en zout

Doen

  • Snij de prei en look fijn, stoof deze aan met een scheutje olijfolie
  • Voeg bouillon, tijm en laurier toe
  • Laat dit zachtjes pruttelen tot de prei gaar is
  • Zet het vuur uit en verwijder de tijm en laurier
  • Voeg de room toe, mix de saus fijn
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Mix de tuinkruiden met olijfolie fijn
  • Breng de olie op smaak met peper en zout
  • Bewaar in de koelkast

Kaviaar van aubergine

  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • peper en zout

Doen

  • Snijd de aubergines in tweeën en leg deze op een bakplaat.
  • Snijd kruislings in het vruchtvlees en kruid met peper, zout en olijfolie
  • Zet de augerbine een halfuur in een oven van 170 graden
  • Laat afkoelen en schraap het vruchtvlees uit de aubergine
  • Mix het vruchtvlees van de aubergine fijn met een flinke scheut olijfolie
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Bewaar in de koelkast

Pane carasau

  • 135 g bloem
  • 90 g griesmeel
  • 1 kl zeezout
  • 130 ml water
  • 20 ml olijfolie
  • 1 tl droge gist

Doen

  • Meng in een kom bloem, griesmeel en zout
  • Voeg lauw water, olijfolie en droge gist toe. Kneed goed toe een egaal deeg
  • Kneed het deeg gedurende 2 minuten goed door
  • Verdeel het deeg in 6 balletjes, laat deze 30 minuten rusten onder een vochtige doek
  • Rol de balletjes nadien zo dun mogelijk uit
  • Warm de oven op tot 230 graden
  • Leg de plakken op een bakplaat en bak ze 4 minuten
  • Keer de plakken om en bak ze nogmaals 2 minuten
  • Haal uit de oven en laat afkoelen

Tartaar van kalfsvlees

  • 300 g kalfsvlees
  • 1 eigeel
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • peper en zou
  • tabasco
  • worcestersaus
  • 1 kl mosterd
  • Oost-Indische kers en mosterdsla voor de afwerking

Snij de tartaar pas op het laatste moment fijn om verkleuring tegen te gaan

Doen

  • Snij het kalfsvlees in fijne blokjes
  • Voeg eigeel, sjalot en kappertjes toe
  • Breng de tartaar op smaak met olijfolie, peper, zout, 2 druppels tabasco, Worcestersaus en mosterd
  • Serveer de tartaar van kalfsvlees met vinaigrette van prei, olie van tuinkruiden, Pane carasau en kaviaar van aubergine
  • Werk het bord af met Oost-Indische kers en mosterdsla

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & oSérieux! voor de campagne #gekopkalfsvlees.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *