Mojito
Hij ziet er goed uit, is fris en is super simpel om te maken: de Mojito. Het is wel duidelijk waarom deze zomerse cocktail zo’n internationaal succes is. Met enkele ingrediënten zoals limoen, munt, rum en bruiswater creëer je in no time een smaakvolle cocktail. Maar in dit artikel maken we drie originele varianten op de klassieke mojito. Zo gaan we aan de slag met Elixir d’Anvers, Boomsma Limoen & Negroni. Een variant met Hoogstraatse aardbeien vind je hier.
Elixir d’Anvers Mojito
We kwamen eigenlijk op het idee van een Elixir Mojito toen we de “Elixir de Spa du Chef” proefden. Deze heerlijk frisse aperitief is een creatie van Sander De Saegher. Hierin wordt Elixir de Spa gecombineerd met vers limoensap, Angostura bitters & champagne. Als we daar een beetje munt aan toevoegen gaat dit richting mojito. Daarom maken we hier een Elixir Mojito royal.
Nodig voor 1 cocktail
- 50 ml Elixir d’Anvers of Elixir de Spa
- 1/2 limoen
- 1 tl rietsuiker
- 10 blaadjes munt
- champagne of schuimwijn
- gepileerd ijs
Doen
- Snijd de halve limoen in 4 stukken en doe ze samen met de muntblaadjes en rietsuiker in het mojito glas.
- Plet of crush alles met een stamper/muddler.
- Voeg daar de Elixir aan toe, roer alles goed om.
- Vul het glas op met gepileerd ijs.
- Vul het glas aan met champagne of schuimwijn.
Boomsma Limoen Mojito
Boomsma Limoen is een nieuwe likeur uit de Nederlandse Boomsma familie. Deze limoen likeur is rijk en fruitig van smaak, dit komt doordat de likeur een perfecte assemblage is van huisgemaakt limoenextract en limoen distillaat uit eigen ketels. Het doet ons een beetje denken aan limoencello. Door deze Boomsma Limoen te verwerken in een mojito krijg je een verrassend fris resultaat.
Nodig voor 1 cocktail
- 50 ml Boomsma Limoen
- 1/2 limoen
- 1 tl rietsuiker
- 10 blaadjes munt
- champagne, schuimwijn of bruiswater
- gepileerd ijs
Doen:
- Snijd de halve limoen in 4 stukken en doe ze samen met de muntblaadjes en rietsuiker in het mojito glas.
- Plet of crush alles met een stamper/muddler.
- Voeg daar de Boomsma Limoen aan toe, roer alles goed om.
- Vul het glas op met gepileerd ijs.
- Vul aan met champagne, schuimwijn of bruiswater
Bitter Mojito
Negroni bestaat uit gelijke delen Campari, rode vermout en gin. Geserveerd met ijs en een schijfje sinaasappel is dit een echte Italiaanse klassieker. Op de blog vind je al vele verschillende varianten op deze cocktail. Deze keer gaan we wel voor een heel speciale variant: De Negroni mojito. Zo maken we een mix van twee iconische cocktails.
Nodig voor 2 cocktails
- 3 cl gin
- 3 cl Campari
- 3 cl rode vermouth
- 1 limoen
- 2 tl rietsuiker
- 20 blaadjes munt
- champagne, schuimwijn of bruiswater
- gepileerd ijs
Doen
- Maak eerst de negroni door gin, campari en vermouth te mengen
- Verdeel in elke glas een halve limoen, in partjes gesneden.
- Doe in elk glas 10 muntblaadjes en 2 tl rietsuiker
- Plet of crush alles met een stamper/muddler
- Schenk in elk glas 45 ml negroni, roer alles goed om.
- Vul het glas op met gepileerd ijs.
- Vul het glas aan met met champagne, schuimwijn of bruiswater
- Geniet!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.