Drie cocktails met Sambuca Molinari
Dranken & Cocktails, Recepten

Drie cocktails met Sambuca Molinari

Print Friendly, PDF & Email

Sambuca is een legendarische zoete Italiaanse likeur op basis van anijs. Je kan het puur drinken, met drie koffiebonen of mixed in cocktails. Wij verwerken deze heerlijke anijs likeur in drie cocktails. Zo maken we een Sambuca Martini, een Sambuca Mule en een sour cocktail met sambuca en cognac. 


Sambuca Martini

  • 50 ml gin
  • 10 ml sambuca Molinari
  • ijsblokjes
  • zeste van citroen

  • Doe de gin en sambuca met ijsblokjes in het mixing glas
  • Roer met een barlepel gedurende 40 seconden.
  • Serveer in een gekoeld martini glas er werk af met een zeste van citroen

Sambuca Mule

  • 25 ml Molinari sambuca
  • 25 ml limoensap
  • 25 ml vodka
  • 100 ml gingerbeer
  • ijsblokjes
  • Vul het glas met ijsblokjes
  • Giet er alle ingrediënten in
  • Roer met een menglepel
  • Werk af met limoen

Sambuca sour

  • 10 ml sambuca Molinari
  • 60 ml cognac
  • 15 ml limoensap
  • 5 ml suikersiroop
  • 15 g of 1/2 eiwit
  • Doe alle ingrediënten met enkele ijsblokjes in een cocktailshaker
  • Shake krachtig
  • Strain/zeef de cocktail in een gekoeld cocktailglas

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *