Tataki van hert met salsa verde en spinazie
Recepten, Voorgerechten

Tataki van hert met salsa verde en spinazie

Tataki van hert

Feestelijk, lekker & makkelijk. Dit recept heeft alles om te scoren met de feestdagen. We combineren tataki van hert met kruidige salsa verde, rauwe champignons, geroosterde hazelnoten, croutons, verse spinazie en lompviseitjes.

Ingrediënten van Lidl

Recept voor 4 personen

  • 400 g hertenkalffilet
  • 4 champignons
  • 50 g verse spinazie
  • 25 hazelnoten
  • 1 ciabatta
  • 30 g lompviseitjes (Lumpfish Roe)
  • olijfolie
  • peper
  • grof zeezout

Salsa verde

Je hebt niet al deze salsa verde nodig in dit recept. Maar je kan de overschot perfect invriezen

  • 1 plantje basilicum
  • 1 plantje peterselie
  • 1 plantje bieslook
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 1 el mosterd
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el azijn
  • 2,5 dl olijfolie

Doen

  • Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in een keukenmachine of hakmolen
  • Mix alles tot een salsa met fijne stukjes, géén puree
  • Proef en kruid de saus met peper van de molen en wat zout. Voeg wat extra olijfolie toe als de saus te dik is
  • Bewaar de salsa tot gebruik in de koelkast
  • Kruid de hertenkalffilet met peper en zout
  • Bak het vlees langs alle kanten mooi bruin. Let op dat het vlees binnenin nog mooi rood blijft
  • Haal het vlees uit de pan
  • Pak het vlees stevig in met plasticfolie. Laat het volledig afkoelen in de koelkast
  • Snij de ciabatta in blokjes voor de croutons
  • Meng deze met olijfolie, verspreid ze op een bakplaat met bakpapier
  • Kruid met peper en zout
  • Bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Snij de champignons in heel dunne plakjes
  • Rooster de hazelnoten, snij deze doormidden
  • Verdeel / wrijf 1 el salsa verde op de borden
  • Snij de hertenkalffilet in dunne plakjes, schik deze op de salsa verde
  • Kruid het vlees met peper van de molen en grof zeezout
  • Verdeel er de champignons, hazelnoten, croutons en spinazie over
  • Werk het bord af met een mooie quenelle lompviseitjes

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *