Oesters, 4 x anders - warm en koud
Aperitief hapjes, Recepten

Oesters, 4 x anders – warm en koud

Gemarineerd, gegratineerd, gefrituurd en gepocheerd

Oesters, eerlijk gezegd ben ik er helemaal niet gek op. Puur natuur dan toch niet. Daarom maak ik oesters klaar op 4 verschillende manieren. Op deze manier eet ik ze wel graag. We gaan voor 2 warme bereidingen, frituren en gartineren. Daarnaast maken we ook twee koude bereidingen. Zo maken we een tartaar van kort gepocheerde oester en de andere oester serveren we vrij puur met een tartaar van kaki.

Gefrituurd: Oester beignet met chipotle roomkaas

  • oesters
  • 4 el bloem
  • 1 el maïzena
  • water
  • zout en zwarte peper
  • chipotle
  • roomkaas

Doen

  • Meng een beetje roomkaas met chipotle als dipsaus
  • Open de oesters, haal de oesters uit de schelp
  • Maak het beslag door bloem en maïzena te mengen tot een dik pannenkoekbeslag
  • Haal de oester door het beslag
  • Frituur deze kort op 180 graden
  • Serveer de oester in zijn schelp, werk af met chipotle roomkaas

Gegratineerde oester met Parmezaanse kaas en peterselie

  • 4 oesters
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 25 g panko
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • klontje boter

Doen

  • Open de oesters, giet het oestervocht weg
  • Maak een mengeling van de Parmezaanse kaas, panko en peterselie
  • Verdeel de mengeling over de oester, leg er een klein klontje boter bovenop
  • Kreuk zilverfolie en leg de oesters erop zodat ze recht blijven liggen
  • Gratineer deze oesters gedurende 3 á 4 minuten in een oven van 180 graden

Tartaar van gepocheerde oester 

  • 6 oesters
  • hummus
  • Oost-Indische kers
  • vodka
  • olijfolie
  • peper en zout
  • visbouillon

Doen

  • Doe de oesters open
  • Pocheer de oester gedurende 2 minuten in visbouillon
  • Verfris deze onmiddellijk met koud water en ijsblokjes
  • Dep de oester doog
  • Snij de gepocheerde oesters in fijne stukjes
  • Breng deze op smaak met olijfolie, enkele druppels vodka, peper en zout
  • Serveer deze tartaar van oester met een beetje hummus en Oost-Indische kers
    Serveer in een verhouding van 1 deel hummus met 2 delen oester

Oester met tartaar van kaki en tijm

  • 4 oesters
  • 1/4 kaki
  • tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Doen

  • Snij de kaki in fijne blokjes
  • Breng deze op smaak met olijfolie, peper, zout en tijm
  • Open de oesters, giet het oestervocht weg
  • Maak de oesters los
  • Serveer de oesters met een beetje tartaar van kaki

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Oesters, 4 x anders - warm en koud
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *