Grijze garnaal
Een tijdje geleden kregen we een mailtje met deze boodschap. “Iedereen begint stilletjes aan met het plannen van een verrassend menu tijdens de Feestdagen. Een gezellig moment waarbij we hopelijk met vrienden en familie aan tafel kunnen zitten om dit wederom aparte jaar af te sluiten. Om je enkele tips en ideeën te geven voor een duurzaam menu tijdens de Feestdagen sturen we graag namens het MSC viskeurmerk een feestelijke en smakelijke box in het teken van de Noordzeegarnaal op.” Iets waar we natuurlijk graag aan meewerken. Want dat blauwe MSC label staat er natuurlijk niet voor niets op.
MSC-certificering biedt de onafhankelijke bevestiging dat het garnalenbestand gezond is, goed wordt beheerd en dat er minimale invloed is op het overige zeeleven.
Het label garandeert dat de garnalen gevangen worden met respect voor het milieu en de populatie. In deze box zat een pakje garnalen van Jean sur Mer. Bij Jean sur Mer gaan ze zelfs nog een stapje verder. Zij kiezen bewust voor lokaal en laten ook hun garnalen pellen in België. Wij gingen ermee aan de slag en creerden een eenvoudig en smakelijk hapje voor de feesttafel.
Nodig
- Kroepoek
- 125 grijze garnalen – Met MSC-label
- 1 avocado
- geroosterd sesamzaad
- Oost-Indische kers of tuinkers
- olijfolie
- peper en zout
- cayennepeper
- enkele druppels citroensap
Doen
- Lepel het vruchtvlees uit de avocado
- Plet de avocado met een volk
- Breng dit op smaak met peper, zout, cayennepeper, citroensap en olijfolie
- Lepel een beetje avocado op de kroepoek
- Verdeel daarop grijze garnalen
- Strooi er een beetje geroosterd sesamzaad over
- Werk af met Oost-Indische kers of tuinkers
- Serveer onmiddellijk. Anders wordt de kroepoek wak
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.