Rabarbercake bakken? Probeer deze versie met witte chocolade
Recepten, Zoetigheden

Rabarbercake bakken? Probeer deze versie met witte chocolade

Eerlijk? Dit idee komt van Sofie. Zij zag het recept voorbijkomen op de Nederlandse blog ‘Zoete Zusjes’ en wist meteen: dit moeten we proberen. Natuurlijk gaven we er onze eigen twist aan. Denk aan een krokante kruimeldeegbodem, een luchtige vulling en een heerlijke topping met amandelschilfers. Het resultaat? Een rabarbercake die niet alleen lekker oogt, maar vooral waanzinnig smaakt!

Nodig

Kruimeldeeg

  • 190 g bloem
  • 110 g boter
  • 25 g suiker
  • snuifje zout
  • 2 el water
  • Meng de bloem, suiker, zachte boter en het zout
  • Voeg beetje bij beetje het ijswater toe
  • Kneed alles tot een egaal deeg
  • Dek het deeg af met plasticfolie, laat dit even rusten in de koelkast
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek ter grootte van de bakvorm
  • Wrijf de bakvom in met een beetje boter
  • Leg het deeg voorzichtig in de vorm. Snijd het teveel aan deeg eraf
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg

Rabarbercake

  • 200 g bloem
  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • snuifje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 g rabarber
  • 70 g witte chocolade
  • 30 g amandelschilfers
  • 1 el suiker
  • 1 el rum
  • Maak een egaal cakebeslag van bloem, boter, suiker, eieren, zout en bakpoeder
  • Snij de rabarber in stukjes, hak de witte chocolade in stukjes. Meng dit onder het cakebeslag
  • Verdeel het beslag in de bakvorm
  • Meng de amandelschilfers met 1 el suiker en 1 el rum
  • Kruimel de amandelschilfers over het deeg
  • Bak gedurende 50 minuten in een voorverwamde oven van 175 graden
  • Geniet!

In dit recept maken we gebruike van de rechthoekig taartvorm met uitneembare bodem van Le Creuset (33cm).


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *