Bloemkool wings met Wonky's bloemkooldip
Allerlei, Aperitief hapjes, Recepten

Bloemkool wings met Wonky’s bloemkooldip

Bloemkool ‘wings’ – Healthy breaks

Bloemkool wings of bloemkoolnuggets hebben eigenlijk helemaal niets met wings of nuggets te maken. Enkele de bereidingswijze kunnen we misschien vergelijken met die van chicken wings. Stukjes bloemkool worden door een beslag gewenteld en nadien gebakken in de oven. Voor extra smaak en crunch smeren we deze bijvoorbeeld in met een beetje barbecuesaus. Bij deze bloemkool wings serveren we de cauliflower-truffle dip van Wonky. 

Wonky apero dining

Het Gentse bedrijfje ‘Wonky Food’ is ontstaan uit de behoefte om groenten en fruit van een gewisse dood te redden. Naast hun rescued dips op basis van 100% natuurlijke ingrediënten verkopen ze tegenwoordig ook smaakvolle en originele Wonky Smoothie Bowls. De perfecte snack on the go. Nu de horeca opnieuw zijn deuren opent, en wijzelf ook terug fulltime werken hebben deze smoothies hun dienst al bewezen. Onze wekker loopt om 04u15 af. Zo een smoothie bowl rond een uur of 8 heeft ons al goed gesmaakt. De “Avocado Mango and Ginger” is mijn absolute favoriet. Toch keren we voor dit recept terug naar de zalige dips. Hier hebben we niet echt één favoriet, maar voor dit recept gebruiken we de fluweelzachte dip van bloemkool en truffel. Met de zomerse temperaturen die voor de deur staan is dit recept het ideale aperitiefhapje dit weekend. Smaakvol, origineel en gezond. Wat wil je nog meer?

Bloemkoolnuggets met Wonky's bloemkooldip

Nodig

  • 1 bloemkool
  • 90 g bloem
  • 100 g melk
  • 100 g water
  • 1 kl van je favoriete kruiden (bv gerookt paprikapoeder, ras el hanout, …..
  • peper en zout
  • 1 potje rescued cauliflower truffle dip van Wonky

Extra

  • barbecuesaus
  • olie van groen curry (1 el groene curry – 2 el olijfolie – 2 el honing)

Doen

  • Maak een beslag van bloem, melk, water, je favoriete kruiden, peper en zout
  • Snij de bloemkool in roosjes
  • Wentel de bloemkoolroodjes doorheen het beslag, leg deze op een bakplaat met bakpapier
  • Bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Draai de bloemkoolroosjes om
  • Bak opnieuw 10 minuten in de oven
  • Wrijf de bloemkoolroosjes in met een beetje barbecuesaus of olie van groene curry
  • Bak ze nog eens 10 á 15 minuten zodat ze een beetje crunchy worden
  • Serveer de bloemkool wings lauw/warm met de bloemkool-truffel dip van Wonky

Recept in foto’s – Bloemkool wings


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Wonky Food

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *