Restaurant belevingen

Brasserie Món – ’t Eilandje – Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email

Inspired by Josper,

Món is Catalaans voor “wereld”, en verwijst naar de verschillende werelden die harmonieus samenkomen in de oorspronkelijke Antwerpse havenwijk ’t Eilandje. Dit pand uit 1685 deed voorheen dienst als: graanopslag, woning van de Havenmeester, atelier voor schrijnwerkers en in meer recente tijden als havenkroegje. Binnenhuisarchitect AID heeft hier knap werk verricht met de renovatie van deze geklasseerde gebouwen.

Een warm eigentijds interieur met verschillende houtaccenten zorgt voor de wereldse gezelligheid. Verder is zeker de prachtige (open) keuken die volledig is afgeschermd door glas een pronkstuk van Brasserie Món. Centraal in deze keuken staat een Josper houtskooloven uit Catalonië. Deze unieke houtskooloven combineert alle goede eigenschappen van zowel een grill als een barbecue. De temperatuur, die kan oplopen tot wel 480°C, zorgt voor unieke textuur en sappige gegrilde producten. Met Limousin van eigen kweek is dit een match made in Heaven.

Buiten verschillende gerechten met Limousin worden in eigen atelier originele verse worsten gemaakt met onder meer venkel, Jonagold en zwarte pens en eentje met pistachenoten en boschampignons. Tijd om te gaan proeven dus.
Carpaccio van Limousin rund – notensla – Parmezaanse kaas – pijnboompitten (€ 16)
 
Worst met venkel (€ 10) 
De klassieke carpaccio, hier gebracht van het Limousin rund is rijkelijk voorzien van sla en Parmezaanse kaas, zo hebben we het graag. Eveneens de worst met venkel was super, en ik heb ergens horen zeggen dat die met Jonagold en zwarte pens ook een absoluut aanrader is.
Gegrilde entrecote (€32) en steak tartaar (€18) beide van het Limousin rund 
Frietjes en sla werden apart geserveerd 
De entrecote was super van smaak en de Josper geeft hier een heerlijk gegrilde taste aan. Spijtig genoeg was mijn stukje Limousin rund eerder A point gebakken in plaats van de gevraagde Saignant. De stukjes asperge in de salade pasten kwa seizoen niet helemaal in hun setting (November)
Kwa steak tartaar hou ik persoonlijk liever van de “met de hand” gesneden versie. Spijtig genoeg werd hier een gemalen versie geserveerd. Doordat deze grof gemalen was zorgde dit samen met de ui en kappertjes toch nog voor een redelijke textuur.
Geflambeerde banaan – vanille ijs (€ 9)
Gekarameliseerd buikspek met gepocheerde Jonagold, granité van rode kool en crottin chavignol (€ 10)

Hier hadden we misschien beter voor een klassiek dessert gekozen zoals café glacé of crème brûlée. Beide desserts konden ons niet bekoren. Als het buikspek krokant gebakken was en mooi gekarameliseerd dan was dit een leuk voorgerecht geweest, maar sorry, geen dessert. 

Sint-Aldegondiskaai 30
2000 Antwerpen
03 345 67 89
Maandag gesloten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *