Restaurant belevingen

Ushuaya – Mechelen

Print Friendly, PDF & Email

Drie verschillende wereldkeukens onder één dak.

Ushuaya is gelegen op de hoek van de Grote Markt van Mechelen en de Ijzerenlaan, tegenover de Sint-Romboutstoren. Dit restaurant is ondergebracht in een geklasseerd en beschermd monument: een traditioneel ‘Diephuys’.
Restaurant Ushuaya bied een origineel en geliefde manier van kinderopvang aan. Op de eerste verdieping van het restaurant bevind zich een kindercrèche. Hier kunnen de kinderen dolle tijd beleven terwijl de ouders rustig kunnen genieten van hun lunch of diner. Er is altijd een begeleider aanwezig en het kindergedeelte staat continu onder camerabewaking met schermen in het restaurantgedeelte zelf. Veiliger kan haast niet!

Wij hebben geen kinderen, maar we keken er wel naar uit om deze wereldkeuken te ontdekken. In de keuken staat een topchef die 14 jaar ervaring onder de riem heeft als een van de ‘masterchefs’ van Lucy Chang. In een enkel menu kan hij de gasten van Japan, China en Thailand naar het Midden-Oosten en vervolgens naar Afrika brengen, met een tussenstop in Zuid-Amerika, Spanje, Griekenland of Italië.
Wij kozen voor de suggestie: “Discover the world”. Een voorgerecht, soep en 4 verschillende hoofdgerechten om te delen voor € 32,50. Het is leuk om te zien dat ook in een familie/toeristen restaurant het eten en de bediening van hoog niveau zijn. Een bekwaam en professioneel team zorgde hier voor een correcte en vriendelijke service.
Thai beef salad 
Lauw gegrild rundsvlees, gemarineerd met Thaise ingrediënten
Won ton soep 
Met gehakt gevulde vermicelli, tajine kruiden en koriander
Mexicaanse spare ribs 
Ecchillada’s: Tortillia met kip & groenten 
Taco-Trays met chili con carne 
Tajine met kofte
Na deze heerlijke “Discover the world” gerechten sluiten we nog af met een vers geklopte Sabayone Ushuaya en een crème brûlée met kokosmelk. Hierbij een verse Japanse groene thee met verse munt
Wij hebben alvast genoten van een ongedwonge avond in Mechelen. Correcte en smaakvolle gerechten geserveerd door een vriendelijk en bekwaam team. Mechelen is een prachtige stad waarvan wij nog niet veel hebben gezien. Wanneer we terug komen naar Mechelen, gaan we met plezier terug proeven van de wereldse gerechten van Ushuaya.
Ushuaya 
Steenweg 32
2800 Mechelen
info@ushuaya.eu
www.ushuaya.eu

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *