Op een boogscheut van Te Boelaarpark in Borgerhout vind je Restaurant Bloesem, een culinaire cocon waar pure smaken en creatieve gastronomie samenkomen. De garage en tuin van dit rijhuis zijn omgevormd tot een intiem en stijlvol restaurant, waar de passie voor koken centraal staat.
De open keuken vormt het hart van het restaurant, met een toog en acht krukken waar je de chefs aan het werk ziet. Daarnaast is er één tafel voor vier tot zes personen, waardoor elk bezoek aan Restaurant Bloesem een unieke, intieme belevenis wordt.
Het vaste menu aan €110 bestaat uit 17 gerechten – een ware culinaire reis waarin elke gang een eigen verhaal vertelt. Daarbij is er de keuze voor een aangepast arrangement wijnen of alcoholvrije alternatieven.. Wij lieten het wijnarrangement aan ons voorbijgaan en kozen een fles van de prachtige wijnkaart: LouLou van Domaine Julien Meyer. Een boeiende blend van 50% Pinot Noir en 50% Pinot Gris. Een verrassende topwijn die ons alvast kon bekoren.



Een vlotte, speelse keuken waar creativiteit en puurheid perfect samenkomen!
In de open keuken laten autodidactische chefs Brend Geudens en Nebo Schamp, samen met gastvrouw Deborah Van Haute-Bloemen, hun passie en vakmanschap spreken. Brend en Nebo verfijnden vijf jaar lang hun culinaire technieken bij Willem Hiele. Die ervaring vertaalt zich nu in gerechten die meebewegen met de seizoenen en de natuur als leidraad nemen. Iedere week verdwijnen gerechten en maken nieuwe creaties hun opwachting. Centraal in de keuken staat de iconische Konro-grill, waarop veel gerechten worden bereid of afgewerkt – telkens goed voor een extra laag smaak.



Verwonderd door de pure en verrassende smaken
Bloesem nodigt je uit om drie uur lang te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en jezelf onder te dompelen in een poëtische voorstelling van gastronomie en gezelligheid. Ervaar hoe passie, improvisatie en vakmanschap samenkomen in een onvergetelijke culinaire show! Deze show begon met een sprankelend en enorm smaakvol glas champagne en een prachtige cider van Ottocider uit Antwerpen. Daarbij proefden we o.a. oester met Japans bessenwier en walnoot, Eidooier met mosselen en een soepje van aardpeer en rauwe coquille met gepekelde vlier.



Fingerfood gewijs werd de ‘KFC bimi‘ geserveerd. Deze knapperige sensatie werd subtiel op smaak gebracht met gedroogde zeewieren en een romige crème van coquillebaarden Daarna volgde de gelakte coquille met geoosterde schorseneren. Vervolgens werd kort gekonfijte zeekat gebracht met cevenne ui en kwartelei.




De langoustine werd gecombineerd met verschillende soorten kool en een saus op basis van zuurkool, gevolgd door een yakitori van kool en lente-ui met een saus van langoustinekoppen. Daarna volgde knolselder ‘Harlekijn’ met karnemelksaus, een vegetarische demi-glace en wulken. Een subliem stukje lotte werd gecombineerd met gele biet en fluweelzachte lottelevercrème.





Duif kwam in al zijn facetten aan tafel. De duivenvleugels werden verwerkt tot een delicate consommé, gevolgd door een yakitori van het hart van de duif met gerijpte rode biet. Daarna werd een perfect gebakken stukje duif geserveerd, vergezeld van radicchio en een praline van pompoenpit.





Als verfrissing werd een frisse sorbet van knolselder geserveerd, gevolgd door pain perdu met een romige Pas de Bleu ‘Hinkelspel’ die zoet en hartig perfect balanceert. Kweepeer met zwarte thee, sabayon van chocolade en ijs vormde een mooie en fluweelzachte afsluiter. Nummer 17, de werkelijke afsluiter was een luchtige soufflé van kombu en honing. Bij de koffie werd er nog een luchtige wafel geserveerd, gemaakt van zure room, bloem en water, afgewerkt met kamilleroom. Een perfecte symfonie van eenvoud en smaak.







Bij Bloesem word je meteen meegezogen in de energie van de keuken. Vanaf de counter zie je de chefs aan het werk, hun precisie en passie voelbaar in elk detail. Wat op tafel komt, verrast keer op keer – gedurfde combinaties, pure smaken, perfect in balans. Geen moment van verveling, alleen genieten. Bloesem is zo’n plek waar je na het laatste hapje al uitkijkt naar een volgend bezoek.
Restaurant Bloesem, een culinaire reis die nog lang in je geheugen blijft hangen.
Restaurant Bloesem – De Leescorfstraat 8 – 2140 Antwerpen
Website – Instragram – +32 468 53 63 42