Restaurant La Vie - Oostende - Cocktails & Tapas
Restaurant belevingen

Restaurant La Vie – Oostende – Cocktails & Tapas

Print Friendly, PDF & Email

La Vie – Cocktails & Tapas

Sinds July 2016 heeft Oostende er een culinaire hot spot bij. Restaurant La Vie opende zijn deuren aan de Kadzand-Boonestraat vlak bij het Vissersplein. Hier kan je genieten van heerlijke cocktails, een goed glas wijn en verse tapas. Ideaal voor een lekker aperitief met een hapje, een snelle lunch of smakelijke tapasavond onder vrienden aan de Belgische kust. 

Restaurant La Vie - Oostende - Cocktails & Tapas

De drie uitbaters Joicy, Camille en Gregory leerden elkaar kennen in restaurant Het Zeezotje. Samen beslisten ze om de sprong te maken naar hun eigen droom. Een plek waar cocktails, tapas en sharing centraal staan. Terwijl Gregory in het restaurant staat, neem Joicy de keuken voor haar rekening. Camille springt bij waar nodig.

Now relax, take a seat and let’s eat

De menukaart is enorm uitgebreid. Van overheerlijke cocktails tot verschillende wijnen en bieren. Misschien dat het gamma aan wijnen en streekbieren nog een beetje uitbreiding nodig heeft. De gerechten op de kaart hebben een internationale uitstraling. Hier eet je mini hamburgers maar ook sushi, gamba’s of calamares met verse tartaar. Verse, huisbereide tapas van de beste kwaliteit. Daarnaast hebben de drie eigenaars elk een gepersonaliseerd charcuterie bord samengesteld.

Restaurant La Vie - Oostende - Cocktails & Tapas

Rest”O”Cheque – Oostende

Toerisme Oostende zette een kwaliteitstraject op om de Oostendse restaurants te coachen. De restaurants kregen bezoek van een onafhankelijke commissie en een mystery guest. Wanneer het restaurant twee maal een positief rapport krijgt, wordt dit opgenomen in de communicatie van Toerisme Oostende.  Tapasbar La Vie is één van de 24 Oostendse restaurants die het kwaliteitstraject van Toerisme Oostende heeft gevolgd en twee maal dat positieve rapport kreeg. 19 van deze restaurants aanvaarden ook de Oostendse restaurantcheque: Rest”O”Cheque . Hoog tijd om eens te graan proeven van deze nieuwe Oostendse hotspot dus.

La Vie en rose,

Starten deden we met een overheerlijke huiscocktail ‘La Vie en rose’ met vodka, blauwe bessen, limoen, gemberbier en munt. Een absolute aanrader.Restaurant La Vie - Oostende - Cocktails & Tapas

Hierbij bestellen we één van de gepersonaliseerde charcuterieborden. We kozen de JOICY’S PLATE (€17) met Salame piccante, Coppa venkel, San Daniele proscuitto, Bastardo salame, Balsamico onion. Allemaal producten van top kwaliteit. Enkel is zo een charcuterie schotel een beetje te groot voor 2 personen. Het zou leuker als je deze kon bestellen in een mini of maxi formaat.Restaurant La Vie - Oostende - Cocktails & Tapas

We zijn niet zo gek van sushi, maar zijn toch benieuwd naar de kwaliteit van deze Japanse delicatesse in een tapas bar. Ik moet zeggen dat ze ons verrast hebben met deze spicy tuna (€ 8 ) met tonijn en pikante saus op basis van jalapenos.Restaurant La Vie - Oostende - Cocktails & Tapas

Ook de volgende tapas die we hebben besteld waren telkens weer verrassend, lekker en smaakvol. We genieten nog altijd na van de heerlijke burrata, top chili con carne en hemelse mini hamburgers met gesmolten gorgonzola.

Huisgemaakte calamares met verse tartaarsausRestaurant La Vie - Oostende - Cocktails & Tapas

Burrata met salsa van tomaat en olijvenRestaurant La Vie - Oostende - Cocktails & Tapas

GarnaalballetjesRestaurant La Vie - Oostende - Cocktails & Tapas

Chili con carne met verse guacamole en nachosRestaurant La Vie - Oostende - Cocktails & Tapas

Mini hamburgers met gorgonzola en uienconfit.Restaurant La Vie - Oostende - Cocktails & Tapas

Praktisch:

La Vie ¦ Kadzandstraat 14 ¦  Tel. 059/ 70 00 27
Website ¦  Facebook

Restaurant La Vie - Oostende - Cocktails & Tapas

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Alexis Bracke zegt:

    Ziet er lekker uit, ga ik eens uitproberen volgende keer we in Oostende zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *