Restaurant L’Air de Rien,
Stéphane Diffels opende in 2009 zijn restaurant L’Air de Rien op het dorpspleintje van Fontin. Dit temidden van de Waalse groene velden op amper 20 km van Luik. Het natuurstenen gebouw kreeg een somber en bescheiden maar toch karaktervol interieur waar hout en steen elkaar afwisselen.
Belevings – en terroir gastronomie.
Stéphane Diffels is een autodidact in de keuken die zijn eigen kookstijl ontwikkelde. Elegant en eerlijk zijn hier alvast enkele kenmerken van. Hij serveert innovatieve gerechten die barsten van smaak, originaliteit en puurheid. Voor deze gerechten gaat de chef graag aan de slag met streekproducten. Deze worden met respect voor het product bereid. Wilde kruiden, paddenstoelen en bessen haalt hij uit de natuur, voor biogroenten, artisanale kaas, vlees en vis gaat hij opzoek naar plaatselijke producenten die topkwaliteit leveren.
Voor de lunch is er een keuze uit 2 gangen aan € 30, 3 gangen aan € 35 of een all in voor € 63. ’s Avonds is er een ontdekkingsmenu voor 73 euro (35 euro voor het wijnarrangement) of een Menu L’Air de Rien aan 80 euro (45 euro voor de wijnen).
Voor deze wijnen kan chef Stéphane Diffels rekenen op sommelier Marc Delvenne. Marc heeft een voorliefde voor karaktervolle wijnen die afkomstig zijn van kleine domeinen. Hij serveert zeldzame wijnen gemaakt door eerlijke wijnbouwers, het liefst biologisch of biodynamisch. Top wijnen dit telkens voor een heerlijke pairing met de gerechten zorgen.
Na onze eerste kennismaking met dit restaurant in 2016 keken we opnieuw uit naar deze lunch. We werden ondergedompeld in het verhaal van de streek en zijn producten. Starten deden we met een glaasje Belgische bubbels van Philippe Le Noble.
Menu L’Air de Rien – Juli 2017
Rammenas – Roomkaas met verse kruiden
Mini courgette – Dragon
Koolrabi – Linzen
Gerookte aardpeer
Taco – Makreel – Snijbiet
Garnalenkroket – Gist – Mosterd
Eidooier “Carbonara”
Koolvis – Shiso – Lavendel – Mascarpone
Forel – Tomaat – Afrikaantje
Langoustine – Wortel – Hazelnoot
Tarbot – Venkel – Beurre blanc
Ganzenlever – Ui – Kippenbouillon
Mozzarella ‘Neufchâteau’ – Erwt – Mint
Groenen uit de tuin van ‘Les Jardins Du Sart’
Tagliata ‘Blonde de Galice’ – BBQ – Rucola – Kaas ‘Waimes’
Panna cotta – Merengue appel – Zuring – Dille
Aardbeienijs – Witte chocolade – Anijs – Bladerdeeg
Mignardises
L’Air de Rien zorgt voor een aparte beleving. Producten van top kwaliteit worden in zijn perfectie bereid. De zinprikkelende gerechten zijn fris, smaakvol en creatief. De chef laat het product spreken. Michelin, waar blijft die ster? Met 17 verschillende hapjes, gerechten en desserts serveert chef Diffels een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. We sluiten dan ook af met hoe we het vorige artikel begonnen “It’s worth the trip”.
Praktisch:
L’Air de Rien ¦ Chemin de la Xhavée 23 ¦ 4130 Esneux
Website ¦ Facebook ¦ 0032 4 225 26 24
your pictures are a wonderful travel : dank u Kris !