Diner – 07/06/2014
Een namiddagje Hasselt voor Limburg proeft leek ons een uitgelezen kans om ook een restaurant in Hasselt te ontdekken. Met een artikel van Coolinary in ons achterhoofd reserveerden we bij Restaurant Het Smaaksalon.
Het Smaaksalon openden eind September 2012. Toen werd het Huis de Corswarem in de Hasseltse binnenstad omgedoopt tot het Smaaksalon. Dit statige herenhuis met indrukwekkend interieur en grote kroonluchters is onderverdeeld in een restaurant en brasserie, beide met Hasselt in de hoofdrol. Zowel het restaurant als de brasserie zijn s’middags open voor lunch. Het restaurant is ook geopend op Zaterdag avond.
Op Zaterdag avond voorziet Chef en inspirator Giovanni Oosters bekend van sterrenrestaurant Vous-le-Vous en kookatelier Foodbuilding een heerlijk 3-4 of 5 gangen diner met een aantrekkelijke all-in formule. Zo genoten wij hier van een 3- gangen menu met cava, wijn, water en koffie voor € 54 per persoon.
Op de drankenkaart vind je verschillende Limburgse bieren en wijnen. Ik ruilde mijn glaasje cava mits een klein supplement dan ook met veel plezier om voor een heerlijk glas Limburgse schuimwijn van Schorpion.
Bij dit aperitief werden twee smakelijke hapjes geserveerd, enkel spijtig dat het soesje met kruidenkaas op kamertemperatuur was en niet lekker fris terwijl het buiten 29 graden was.
Een heerlijk bordje met perfect gebakken smakelijk varkensvlees en een heerlijk stukje varkenswang. Toch zou men hier 1 of 2 ingrediënten mogen weglaten op het bord. Het waren net iets te veel smaken op 1 bord. De crumble van olijf had dan ook geen meerwaarde bij dit gerecht.
En afsluiten doen we met een heerlijk tasje koffie met huisbereide koekjes.