Restaurant belevingen

Het Smaaksalon – Hasselt – Giovanni Oosters

Print Friendly, PDF & Email

Diner – 07/06/2014

Een namiddagje Hasselt voor Limburg proeft leek ons een uitgelezen kans om ook een restaurant in Hasselt te ontdekken. Met een artikel van Coolinary in ons achterhoofd reserveerden we bij Restaurant Het Smaaksalon.

Het Smaaksalon openden eind September 2012. Toen werd het Huis de Corswarem in de Hasseltse binnenstad omgedoopt tot het Smaaksalon. Dit statige herenhuis met indrukwekkend interieur en grote kroonluchters is onderverdeeld in een restaurant en brasserie, beide met Hasselt in de hoofdrol. Zowel het restaurant als de brasserie zijn s’middags open voor lunch. Het restaurant is ook geopend op Zaterdag avond.


Op Zaterdag avond voorziet Chef en inspirator Giovanni Oosters bekend van sterrenrestaurant Vous-le-Vous en kookatelier Foodbuilding een heerlijk 3-4 of 5 gangen diner met een aantrekkelijke all-in formule. Zo genoten wij hier van een 3- gangen menu met cava, wijn, water en koffie voor € 54 per persoon.

Op de drankenkaart vind je verschillende Limburgse bieren en wijnen. Ik ruilde mijn glaasje cava mits een klein supplement dan ook met veel plezier om voor een heerlijk glas Limburgse schuimwijn van Schorpion.

Bij dit aperitief werden twee smakelijke hapjes geserveerd, enkel spijtig dat het soesje met kruidenkaas op kamertemperatuur was en niet lekker fris terwijl het buiten 29 graden was.

Rollade van gerookt rundvlees met geitenkaas
Huisbereid soesje met kruidenkaas en tartaar van asperges met zure room
Escabèche van makreel met mange tout, Green Star appel, rammenas, sorbet van zuring en crumble van ui
Omdat ik niet gek ben van Makreel kreeg ik een heerlijke cassoulet van Sot-l’y-laisse, asperges, erwten en melkschuim met bonenkruid
 
De rode wijn die bij het hoofdgerecht geserveerd werd, was spijtig genoeg te warm. Het was buiten 29 graden, en met een grote open deur naar het terras was de temperatuur in het restaurant te hoog om de rode in het restaurant te laten staan.
 
Duroc d’olives met groene asperges, kroketjes van geitenkaas, crumble en kroepoek van olijf en crème van tuinbonen

Een heerlijk bordje met perfect gebakken smakelijk varkensvlees en een heerlijk stukje varkenswang. Toch zou men hier 1 of 2 ingrediënten mogen weglaten op het bord. Het waren net iets te veel smaken op 1 bord. De crumble van olijf had dan ook geen meerwaarde bij dit gerecht.

Landschapje van rabarber, aardbei en witte chocolade
Een heerlijk dessertje met zomerse smaken. Top !!

En afsluiten doen we met een heerlijk tasje koffie met huisbereide koekjes.

Prijs-kwaliteit genoten we hier van een top avond. Heerlijke gerechten die uit een ambachtelijke keuken komen waar alles huisbereid is. Er worden veel groenten en vooral seizoensproducten gebruikt. Iets waar we natuurlijk altijd heel blij mee zijn. De vriendelijke gastvrouw verzorgde ons diner op een heel vlotte manier.
Maastrichterstraat 61
3500 Hasselt
+32 (0)490 / 566.299 (bereikbaar tijdens openingsuren)
info@smaaksalon.be
Sluitingsdag is woensdag.

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *