Een stoofpotje van kalfsvlees met verschillende groenten en een heerlijk roomsausje. Een andere versie van de klassieke kalfsblanquette.
Ingrediënten:
- 350 gr kalfsblanguette
- 250 gr witte asperges
- 200 gr peultjes
- 2 stronken witloof
- 1 ui
- 400 ml kalfsfond, lacroix
- 2 dl witte wijn
- 1 dl room
- 1 el mosterd
- tijm / laurier
- peper en zout
- 2 el bloem
Werkwijze:
- Verhit olijfolie in een pan en bak het kalfsvlees goud-bruin
- Kruid het vlees met peper en zout
- Voeg de kalfsfond en de witte wijn toe
- Voeg ook enkele takjes tijm en een blaadje laurier toe
- Snij een ui in grove stukken en voeg ook deze toe aan het kalfsvlees
- Dek de pan af en laat dit een uurtje sudderen
- (Tot hier kan je dit stoofpotje makkelijk de dag voordien bereiden)
- Verwijder de tijm en laurier
- Kuis de asperges en snij ze in stukken van 1,5 cm
- Snij het witloof en de peultjes in grove stukken
- Voeg de groenten terug toe aan het stoofpotje en laat een 10 minuten sudderen
- Schep een beetje kookvocht uit de pot en los hierin de bloem op
- Voeg het bloem mengsel terug toe en schep goed om
- Voeg alsook de room en de mosterd toe
- Kruid goed af met peper en zout
Serveer dit met natuur aardappelen of kroketjes
Variant:
- Bij dit stoofpotje kan je natuurlijk variëren tussen de groenten. Ik heb hem eens gemaakt met raapjes, witloof, champignons en peultjes. Dit is een heerlijk alternatief voor buiten het asperge seizoen