Een heerlijk feestelijke soep van de vergete groenten pastinaak. De pastinaak kan je tegenwoordig in elke supermarkt vinden, weliswaar in de winter. In elk tv programma of in elk restaurant kom je deze soep wel bijna tegen. Ze is ongeloofelijk makkelijk te maken en heel lekker
Ingrediënten:
- 2 pastinaak
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 appel
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 citroen
- 100 ml room (ik gebruik soja room)
Garnituur:
- 3 sneden brood
Werkwijze:
- Verwijder de pel van de ui en look en snij deze grof
- Schil de pastinaak met een dunschiller, verwijder de twee uiteinden en was hem nog even
- Snij de pastinaak in blokjes
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes
- Smelt een klontje boter in een kookpot
- Stoof de ui en de look aan
- Voeg ook de stukjes appel toe
- Stoof de blokjes pastinaak mee aan
- Voeg 800 ml water en het kippenbouillonblokje toe, laat 30 minuten zachtjes koken
- Mix de soep met een staafmixer of blender
- Voeg room en enkele druppels citroensap toe
- Breng de soep verder opsmaak met peper en zout
- Verwijder de korstjes van het brood, snij het brood in blokjes
- Bak dze krokkant in een hete pan met een beetje olijfolie
- Serveer de broodkorstjes met de soep