Bladerdeegkrans met asperges
Pasen zal voor iedereen anders zijn dit jaar. Geen paaseieren rapen met familie en geen uitgebreide paasbrunch waar iedereen samen komt. Daarom maken we een paasrecept waaraan kinderen kunnen helpen en je als gezin samen van kan genieten. Deze bladerdeegkrans met asperges, geitenkaas en gerookte zalm ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook nog eens super lekker.
Nodig voor 1 rol
Ingrediënten van Lidl
- 1 ronde bladerdeeg (kant en klaar)
- 1/2 kg asperges (witte of groene)
- 150 g gerookte zalm
- 150 g zachte geitenkaas
- 1 eigeel
- 2 el zadenmix (Alesto)
- peper
Doen:
Onderaan dit recept verduidelijken de foto’s het recept
- Kuis en schil de asperges, kook deze beetgaar
- Snij de asperges in stukjes van 2 cm, snij de geitenkaas en gerookte zalm in reepjes of blokjes
- Maak een mengeling van de asperges, geitenkaas en zalm
- Kruid deze mengeling met een beetje peper
- Rol de bladerdeeg open, snij deze allereerst in een kruis doormidden zodat je 4 gelijke delen hebt
- Snij elke deel doormidden en daarna nog eens. Zo heb je 18 punten bladerdeeg in totaal.
- Leg een klein rond potje in het midden van bakpapier.
- Leg vervolgens de punten bladerdeeg er rond
- Begin eerst met 4, daarna 8 en zo tot ze allemaal op zijn
- Verdeel het asperge mengsel op de aaneen gesloten stukken bladerdeeg
- Vouw de bladerdeegpunten naar binnen dicht
- Klop het eigeel los met enkele druppels water
- Borstel het eigeel over het bladerdeeg
- Strooi hier de zandemix over
- Bak de bladerdeegkrans gedurende 20 á 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt