Elixir d’Anvers
Elixir d’Anvers vierde dit jaar zijn 157ste verjaardag. Hiervoor brachten ze de Elixir d’Anvers Extra uit. Voor deze gelimiteerde oplage lieten ze Elixir d’Anvers twee jaar langer rijpen op eikenhouten vaten. Hiermee creëerden we een tijdje geleden alvast een heerlijke cocktail: Elixir d’Anvers met tonic en espuma olijfolie
Elixir d’Anvers Advocaat
Hoewel wij advocaat ook heel graag zelf maken, zijn we ook enorme liefhebber van de advocaat van Elixir d’Anvers. Hier komt het beste van twee werelden samen. De heerlijke kruidige Elixir d’Anvers met de smeuïgheid van advocaat. Het was een leuke uitdaging om drie cocktails te creëren met deze advocaat.

Shot: Advocaat – Gin – Sherry
- 45 ml Elixir d’Anvers Advocaat
- 45 ml gin
- 22.5 ml sherry “fino”
Doen:
- Shake alle ingrediënten krachtig in een cocktailshaker met ijs
- Schenk de cocktail in 2 shot glaasjes
- Geniet!

Advocaat Side Car
- 45 ml Elixir d’Anvers Advocaat
- 30 ml cognac
- 15 ml Grand Marnier
- 1 dash angostura bitters
- sinaasappelzeste
Doen:
- Shake alle ingrediënten krachtig in een cocktailshaker met ijs
- Doe 1 ijsblokje in een cocktailglas
- Strain de cocktail in het cocktailglas
- Werk af met zeste van sinaasappel

Elixir d’Anvers Advocaat – Espresso Martini Ice
- 20 ml wodka
- 20 ml kahlua
- 20 ml Elixir d’Anvers Advocaat
- 30 ml espresso
- 10 ml suikersiroop, optioneel
- 50 ml room
- koffieboon, voor de afwerking
Doen:
- Klop de room lobbig (luchtig, maar zodat je hem nog kan gieten)
- Doe de wodka, kahlua, Elixir d’Anvers Advocaat, (suikersiroop) en espresso in een cocktailshaker
- Voeg ijsblokjes toe
- Shake alle ingrediënten krachtig
- Strain de cocktail in twee shotglaasjes
- Werk af met lobbig geklopte room en een koffieboon
- Hou je niet zo van te zoete cocktails? Laat dan de suikersiroop achtewege
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.