Elixir d'Anvers Advocaat - 3 Originele cocktails
Dranken & Cocktails, Recepten

Elixir d’Anvers Advocaat – 3 Originele cocktails

Elixir d’Anvers

Elixir d’Anvers vierde dit jaar zijn 157ste verjaardag. Hiervoor brachten ze de Elixir d’Anvers Extra uit. Voor deze gelimiteerde oplage lieten ze Elixir d’Anvers twee jaar langer rijpen op eikenhouten vaten. Hiermee creëerden we een tijdje geleden alvast een heerlijke cocktail: Elixir d’Anvers met tonic en espuma olijfolie

Elixir d’Anvers Advocaat

Hoewel wij advocaat ook heel graag zelf maken, zijn we ook enorme liefhebber van de advocaat van Elixir d’Anvers. Hier komt het beste van twee werelden samen. De heerlijke kruidige Elixir d’Anvers met de smeuïgheid van advocaat. Het was een leuke uitdaging om drie cocktails te creëren met deze advocaat.

Shot: Elixir d'Anvers Advocaat - Gin - Sherry

Shot: Advocaat – Gin – Sherry

  • 45 ml Elixir d’Anvers Advocaat
  • 45 ml gin
  • 22.5 ml sherry “fino”

Doen:

  • Shake alle ingrediënten krachtig in een cocktailshaker met ijs
  • Schenk de cocktail in 2 shot glaasjes
  • Geniet!


Elixir d'Anvers Advocaat Side Car

Advocaat Side Car

  • 45 ml Elixir d’Anvers Advocaat
  • 30 ml cognac
  • 15 ml Grand Marnier
  • 1 dash angostura bitters
  • sinaasappelzeste

Doen:

  • Shake alle ingrediënten krachtig in een cocktailshaker met ijs
  • Doe 1 ijsblokje in een cocktailglas
  • Strain de cocktail in het cocktailglas
  • Werk af met zeste van sinaasappel


Elixir d'Anvers Advocaat - Espresso martini

Elixir d’Anvers Advocaat – Espresso Martini Ice

  • 20 ml wodka
  • 20 ml kahlua
  • 20 ml Elixir d’Anvers Advocaat
  • 30 ml espresso
  • 10 ml suikersiroop, optioneel
  • 50 ml room
  • koffieboon, voor de afwerking

Doen:

  • Klop de room lobbig (luchtig, maar zodat je hem nog kan gieten)
  • Doe de wodka, kahlua, Elixir d’Anvers Advocaat, (suikersiroop) en espresso in een cocktailshaker
  • Voeg ijsblokjes toe
  • Shake alle ingrediënten krachtig
  • Strain de cocktail in twee shotglaasjes
  • Werk af met lobbig geklopte room en een koffieboon

  • Hou je niet zo van te zoete cocktails? Laat dan de suikersiroop achtewege

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *