Wok met sobanoedels, bimi en rundergehakt
Hoofdgerechten, Recepten

Wok met sobanoedels, bimi en rundergehakt

Print Friendly, PDF & Email

Wok met rundergehakt en sobanoedels

In dit recept gaan we terug de Aziatische toer op. Deze keer gaan we aan de slag met sobanoedels. Deze dunne Japanse noedels worden gemaakt van boekweit. We gebruiken ze in een smaakvolle wok met rundergehakt, bimi en sugar snaps. Het geheel wordt opgefrist door zalig gemarineerde komkommer, sesamzaadjes en verse koriander.

Nodig voor 2 personen

  • 250 g sobanoedels
  • 300 g rundergehakt
  • 200 g sugar snaps
  • 200 g bimi of broccolini
  • 1 teentje knoflook
  • sojasaus, oestersaus en vissaus
  • 1 komkommer
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • sushiazijn
  • sesamolie
  • peper en zout
  • wokolie
  • 1 tl sambal
  • 1 bussel koriander

Doen

  • Kook de bimi of broccolini beetgaar in gezouten water, verfris onder koud water.
  • Zet de wok met een scheutje wokolie op een groot vuur
  • Bak hierin het rundergehakt en de geplette look aan, Kruid dit op het einde met sojasaus, peper en sambal
  • Haal het rundergehakt uit de pan
  • Warm opnieuw een scheutje wokolie op
  • Bak hierin de sugar snaps beetgaar, voeg op het einde de gekookte bimi toe
  • Kook ondertussen de soba-noedels gaar
  • Voeg de sobanoedels en het rundergehakt toe aan de wok
  • Breng alles goed op smaak met sojasaus, oestersaus en vissaus
  • Snij met een dunschiller dunne slierten van de komkommer
  • Breng de slierten komkommer op smaak met sushiazijn, sesamolie, peper en zout
  • Serveer de wok van rundergehakt met gemarineerde komkommer. Werk af met verse koriander en sesamzaadjes

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Wok met sobanoedels, bimi en rundergehakt

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *