Rundstartaar wordt normaal rauw gegeten. Voor dit recept wordt de steak kort aangebakken. Dit zorgt voor een originele smaak in combinatie met het witloof
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 100 g runderfilet
- 1 stronk witloof
- toast brood
Dressing witloof:
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 1 tl olijfolie
- peper & zout
Dressing rundsvlees:
- 1 tl mosterd
- 1 tl witte wijn azijn
- 1 tl honing
- 1 tl sojasaus
- 2 tl olijfolie
- 1/ sjalot, fijngesneden
- peper & zout
Werkwijze:
- Kruid de biefstuk met peper en zout
- Bak de rundsfilet kort aan in een hete pan met een klontje boter (het vlees mag niet gaar zijn)
- Laat de steak volledig afkoelen
- Snij het witloof fijn en voeg ook hier de ingrediënten van de dressing aan toe
- Snij vlak voor het serveren het vlees in fijne blokjes
- Meng de ingrediënten van de dressing onder het vlees en breng op smaak met peper en zout
- Serveer op bord de rundstartaar met daarop het witloof
- Serveer hierbij een stukje toast