My favorite cookies. Heerlijk krokant gebakken koekjes boordevol van smaak. Net of ze komen vers van de bakker. De koekjes zijn heerlijk krokant door het gebruik van havermout en uniek van smaak door het gebruik van Hennepzaad, Lijnzaad, Chiazaad en zonnebloempitten. Hierdoor zijn ze niet alleen super lekker maar hebben ze ook nog een positieve werking.
Recept voor 30 koekjes
Ingrediënten:
- 100 g boter, kamertemperatuur
- 1 ei
- 50 g bloem
- 50 g amandelpoeder
- 75 g havermout
- 50 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 10 g hennepzaad
- 10 g lijnzaad
- 10 g chiazaad
- 10 g zonnebloempitten
- (kokosvezels) naar eigen smaak
Werkwijze:
- Maak een egaal beslag van alle ingrediënten.
- Maak een worst van het deeg (4 cm doorsnede)
- Rol het deeg in plasticfolie
- Laat dit 1 uur rusten in de koelkast
- Snij de koekjes 0.5 cm dikte en leg ze op een bakplaat met bakpapier
- Bestrooi de helft van de koekjes met de kokosvezels (indien gewenst)
- Bak ze ongeveer 15 tot 18 minuten op 180 graden tot ze goed krokant zijn
Deze koekjes kan je makkelijk 4 – 5 dagen bewaren. Kwa zaden en pitten kan je natuurlijk variëren naar persoonlijke smaak. Veel van de gebruikte zaden zijn tegenwoordig te verkrijgen in de supermarkt.
Hennepzaad:
Goed voor je huid, je gewrichten, hart-en bloedvaten en om je geheugen in goede conditie
Boordevol met vitamine E, gezonde omega 3 & omega 6 vetzuren
Lijnzaad:
Zorgt voor een verzadigd gevoel en heeft een Positief effect voor je darmen
Boordevol met omega 3 en 6, vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink én kalium
Chiazaad:
Chiazaad is een prima bron om je voedingsstoffen aan te vullen.
Boordevol met magnesium, omega-3, calcium, eiwitten, selenium, ijzer, kalium, vezels
Zonnebloempitten
Detox-middel & cholesterolverlager
Boordevol vitamine E, B, B6 en B11 & mineralen zoals. Mangaan, koper, magnesium, fosfor en seleen