Recepten, Zoetigheden

Advocaatcake met chocoladestukjes

Nieuw recept: Advocaatcake met Elixir d’Anvers advocaat

Het recept van een originele cake, maar om het extra smeuïg te maken voegen we er advocaat en stukjes chocolade aan toe.

Ingrediënten:

  • 250 g boter
  • 250 g bloem
  • 150 g pure chocolade (stukjes)
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 4 eieren
  • ½ zakje bakpoeder (ca. 8 g)
  • 150 ml advocaat
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven op tot 150 gradne
  2. Klop de boter, suiker, vanillesuiker en een snuifje zout tot een bleke luchtige massa
  3. Meng er 1 voor 1  de eieren door
  4. Voeg de advocaat toe
  5. Meng er ook nog de bloem en het bakpoeder onder
  6. Spatel er als laatst de stukjes chocolade onder
  7. Gebruik een siliconen bakvorm, of beboter een ander vorm
  8. Verdeel het beslag
  9. Bak de cake 55 á 60 minuten. Controleer of hij gaar is, bak hem anders nog 5-10 minuten langer
  10. Laat hem even afkoelen en haal de cake daarna uit de vorm

Recept bron: Foodies

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *