Nieuw recept: Advocaatcake met Elixir d’Anvers advocaat
Het recept van een originele cake, maar om het extra smeuïg te maken voegen we er advocaat en stukjes chocolade aan toe.

Ingrediënten:
- 250 g boter
- 250 g bloem
- 150 g pure chocolade (stukjes)
- 250 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- zout
- 4 eieren
- ½ zakje bakpoeder (ca. 8 g)
- 150 ml advocaat
Doen:
- Verwarm de oven op tot 150 graden
- Klop de boter, suiker, vanillesuiker en een snuifje zout tot een bleke luchtige massa
- Meng er 1 voor 1 de eieren door
- Voeg de advocaat toe
- Meng er ook nog de bloem en het bakpoeder onder
- Spatel er als laatst de stukjes chocolade onder
- Gebruik een siliconen bakvorm, of beboter een ander vorm
- Verdeel het beslag
- Bak de cake 55 á 60 minuten. Controleer of hij gaar is, bak hem anders nog 5-10 minuten langer
- Laat hem even afkoelen en haal de cake daarna uit de vorm
Recept bron: Foodies