Gin Tonic: Atomic Gin – Aqua Monaco Extra Dry Tonic – 3 jeneverbessen, zeste limoen
Foodpairing: Salade van boontjes, vijg & mozzarella
Atomic gin: Deze gin is een perfect huwelijk van 2 Belgen (Ruben en Thomas De Ruyck). Voor hun Atomic Gin zochten ze andere oorden op. In de Italiaanse dolomieten ontdekten de twee broers een eeuwenoude distilleerderij waar al gedurende negen generaties grappa en eau-de-vie op ambachtelijke wijze gestookt werd. Ze lieten hun gin daar op basis van bio geteelde ingrediënten distilleren. Internationaal succes bleef niet uit.
Foodpairing: Voor hun gin waren de broers op zoek naar een perfect balans, en gezien zij grote liefhebbers zijn van Mediterranean food, zagen ze graag een Mediterrane toets in de gin. Daarom ging ik opzoek naar een gerecht waarin dezelfde balans te vinden is, dit met een Mediterraans tintje.
Nodig:
- boontjes
- vijgen
- mozzarella
- hazelnoten
- basilicum
- sjalot, in fijne reepjes gesneden
- olijfolie
Doen:
- Kuis de boontjes, kook deze beetgaar en verfris onmiddellijk onder koud water
- Hak de hazelnoten grof en rooster deze kort in een pan zonder vetstof
- Schik de boontjes op een groot bord
- Verdeel hier de mozzarella en vijgen over
- Werk af met de geroosterde hazelnoten, fijngesneden sjalot, blaadjes basilicum en olijfolie
- Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout