GinTonic Foodpairing, Recepten, Voorgerechten

Atomic Gin – Salade van boontjes, vijg & mozzarella

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic: Atomic Gin – Aqua Monaco Extra Dry Tonic – 3 jeneverbessen, zeste limoen
Foodpairing: Salade van boontjes, vijg & mozzarella

Atomic gin: Deze gin is een perfect huwelijk van 2 Belgen (Ruben en Thomas De Ruyck). Voor hun Atomic Gin zochten ze andere oorden op. In de Italiaanse dolomieten ontdekten de twee broers een eeuwenoude distilleerderij waar al gedurende negen generaties grappa en eau-de-vie op ambachtelijke wijze gestookt werd. Ze lieten hun gin daar op basis van bio geteelde ingrediënten distilleren. Internationaal succes bleef niet uit.

Foodpairing: Voor hun gin waren de broers op zoek naar een perfect balans, en gezien zij grote liefhebbers zijn van Mediterranean food, zagen ze graag een Mediterrane toets in de gin. Daarom ging ik opzoek naar een gerecht waarin dezelfde balans te vinden is, dit met een Mediterraans tintje.

Atomic boontjes

Nodig:

 • boontjes
 • vijgen
 • mozzarella
 • hazelnoten
 • basilicum
 • sjalot, in fijne reepjes gesneden
 • olijfolie

Doen:

 1. Kuis de boontjes, kook deze beetgaar en verfris onmiddellijk onder koud water
 2. Hak de hazelnoten grof en rooster deze kort in een pan zonder vetstof
 3. Schik de boontjes op een groot bord
 4. Verdeel hier de mozzarella en vijgen over
 5. Werk af met de geroosterde hazelnoten, fijngesneden sjalot, blaadjes basilicum en olijfolie
 6. Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout

Geef je gin extra smaak, geur of kleur met Atomic Gin Botanical Tube

De topkwaliteit van de Atomic Gin begint bij het telen van de beste granen en kruiden. Atomic Gin gebruikt enkel biologisch geteelde ingrediënten van gecertificeerde landbouwbedrijven. In deze continue zoektocht naar perfectie gebruiken ze bijvoorbeeld jeneverbessen uit Italië, lavendel uit Frankrijk, vlierbloesem uit Servië, rozenblaadjes uit Iran en mandarijnen uit Sicilië.

Atomic kruiden

Het succes dat Ruben en Thomas De Ruyck met hun Atomic Gin hadden geproefd, smaakte naar meer. In plaats van al snel een ander type gin te ontwikkelen, gooien ze het eerst over een andere boeg waarbij ze inspelen op de creativiteit en de nieuwsgierigheid van de ginliefhebber. Daarom creëerden ze drie tubes die elk tien potjes met verschillende botanicals en losse infusiezakjes omvatten. Daarmee kan je op eenvoudige en natuurlijke wijze een gin of cocktail extra aromatiseren, parfumeren of zelfs kleuren! Een korte handleiding informeert over aard, oorsprong en toepassingsmogelijkheden.

Atomic Gin Botanical Tube bestaat in drie variëteiten die elk tien botanicals en meerdere infusie zakjes bevatten: Classic, Floral en Spicy. Te koop bij cavisten, prijs per tube € 25

Wil jij ook per jaar minstens 6 kwaliteit gins leren kennen, kijk dan snel op de website van The Belgian Gin Club.

ATOMIC GIN & SIP AWARDS

Die focus op eigenheid en puurheid ging inderdaad niet onopgemerkt voorbij. Atomic Gin won in juni van dit jaar een Platinum medaille op de jaarlijkse SIP Awards in de VS. Daar worden distillaten uit heel de wereld gejureerd en dit onafhankelijk en zonder beïnvloeding of druk van de mondiaal opererende drankenconcerns. Atomic Gin viel bijzonder in de smaak door het zachte, zuivere karakter. Het is één van de weinige gins die daarom ook puur en al dan niet gekoeld of voorzien van een blokje ijs kan gedronken worden. “Die waardering deed bijzonder veel deugd en bewijst dat we met deze ambachtelijke distilleerder de juiste keuze hebben gemaakt,” aldus Ruben De Ruyck. “Hun generatielange expertise in het stoken van sterke dranken, hun technisch vernuft en de selectie van eerste keus ecologisch geteelde gerst en bio-botanicals vormen de basis van onze identiteit en het succes.”

Atomic boontjes 3

Atomic Gin is een dubbel distillaat van 40° die als basis voor tal van cocktails kan gebruikt worden maar ook als gekoelde aperitief of als eau-de-vie. Prijs fles Atomic Gin van 0,5 l: € 36.95.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *