Kip Milanese
Milanese is een populair Italiaans gerecht. Traditioneel klaargemaakt met kalfsvlees ‘kalfsvlees alla Milanese’. Kalfslapjes in een krokant korstje met heerlijke tomatensaus en pasta. Wij maken hier een alternatief met kip. Eenvoudig klaar te maken en super lekker van smaak. In het glas serveren we daarbij één van de herfstwijnen van Lidl die we hebben gekregen: Tramuz Ribera del Duero DO.
Nodig voor 2 personen
- 2 kipfilets
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 kl kappertjes
- 1 kl sambal
- 1 blik tomatenblokjes
- tijm en rozemarijn
- 50 g panko
- 15 g Parmezaanse kaas
- 1 kl gedroogde oregano
- rucola
- 1 ei
- 240 g spaghetti
- bloem
Doen
- Snij de sjalot fijn, plet de knoflook
- Warm een scheutje olijfolie op in een kookpot
- Stoof hierin de sjalot en look aan
- Voeg het blik tomatenblokjes toe, breng dit aan de kook
- Voeg kappertjes en sambal toe aan de saus
- Laat de tomatensaus 15 minuten zachtjes pruttelen
- Breng de saus op smaak met peper en zout
- Snij de kipfilets doormidden, sla ze een beetje plat
- Maal de panko met Parmezaanse kaas en oregano
- Wentel de lapjes kip eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt ei en als laatste door de panko met Parmezaanse kaas
- Bak de lapjes kip krokant in een hete pan met boter en olijfolie
- Kook ondertussen de spaghetti beetgaar
- Serveer de pasta met tomatensaus en krokant gebakken lapjes kip
- Serveer er de rucola apart bij
- Geniet!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.