Taste of Assisi cocktail – Borgo Antichi Orti
Oktober 2019 stond voor mij in het teken van Casa Astrid. We reisden enkele dagen af naar het Italiaanse Umbrië voor ‘A Taste of Assisi’. Dit op uitnodiging van olijfolieproducent Casa Astrid. We verbleven er in het prachtige Borgo Antichi Orti vlakbij Assisi. Dit voormalige klooster van Benedictijnse monniken vormde de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van de streek. Drie dagen werden we er ondergedompeld in de charme van Italië. Drie uitzonderlijke dagen waar we met veel plezier aan terug denken.
Cocktail workshop
Tijdens ons verblijf stond er een cocktail workshop en wedstrijd op de planning. Deze cocktail werd er als uiteindelijke winnaar gekozen. We waren gestart met een idee rond Negroni. Uiteindelijk kwamen we uit bij een cocktail op basis van framboos, whisky, campari, vermouth & gingerbeer.
Nodig voor 1 cocktail
- 25 ml whisky
- 25 ml vermouth rosso
- 25 ml campari
- 20 ml vers citroensap
- 1 framboos (+1 voor de afwerking)
- 50 ml gingerbeer
- 1 schijfje sinaasappel
- ijsblokjes
Doen
- Doe de framboos in een cocktailshaker
- Plet de framboos
- Voeg whisky, campari, vermouth, citroensap en ijsblokjes toe
- Shake krachtig
- Vul een cocktailglas met ijsblokjes
- Strain de cocktail in het cocktailglas
- Vul aan met een beetje gingerbeer
- Werk af met framboos en een schijfje sinaasappel
- Geniet!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.