The Assisi Cocktail - Borgo Antichi Orti
Dranken & Cocktails, Recepten

Assisi Negroni- Borgo Antichi Orti – Cockail

Taste of Assisi cocktail – Borgo Antichi Orti

Oktober 2019 stond voor mij in het teken van Casa Astrid. We reisden enkele dagen af naar het Italiaanse Umbrië voor ‘A Taste of Assisi’. Dit op uitnodiging van olijfolieproducent Casa Astrid. We verbleven er in het prachtige Borgo Antichi Orti vlakbij Assisi. Dit voormalige klooster van Benedictijnse monniken vormde de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van de streek. Drie dagen werden we er ondergedompeld in de charme van Italië. Drie uitzonderlijke dagen waar we met veel plezier aan terug denken.  

Cocktail workshop

Tijdens ons verblijf stond er een cocktail workshop en wedstrijd op de planning. Deze cocktail werd er als uiteindelijke winnaar gekozen. We waren gestart met een idee rond Negroni. Uiteindelijk kwamen we uit bij een cocktail op basis van framboos, whisky, campari, vermouth & gingerbeer. 

Nodig voor 1 cocktail

  • 25 ml whisky
  • 25 ml vermouth rosso
  • 25 ml campari
  • 20 ml vers citroensap
  • 1 framboos (+1 voor de afwerking)
  • 50 ml gingerbeer
  • 1 schijfje sinaasappel
  • ijsblokjes

Doen

  • Doe de framboos in een cocktailashaker
  • Plet de framboos
  • Voeg whisky, Campari, vermouth, citroensap en ijsblokjes toe
  • Shake krachtig
  • Vul een cocktailglas met ijsblokjes
  • Strain de cocktail in het cocktailglas
  • Vul aan met een beetje gingerbeer
  • Werk af met framboos en een schijfje sinaasappel
  • Geniet!
The Assisi Cocktail - Borgo Antichi Orti

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *