Een tijdje geleden nam is deel aan een blogtrip naar Vietnam omtrent de Pangasius. Een bezoek aan de internationale visbeurs “Vietfish”, een Cooking Class met panga en een bezoek aan een panga farm en factory stonden op de planning. Meer daarover volgt snel.
Op onze eerste dag in Ho Chi Minh brachten we een bezoek aan de “Ben Thanh market“. Samen met chef Khang gingen we inkopen doen voor de Cooking class. Op het menu stonden “verse springrolls met scampi, gestoomde panga en rijstnoodles”, “Salade van groene mango en gegrilde pangasius” en “gebakken rijst in lotusblad”.
Mijn favoriete recept van de cooking class was deze “salade van groene mango met gegrilde panga”.
Het recept voor 4 personen
- 250 g pangasiusfilet
Zoet zure dressing:
- 2,5 el suiker
- 2 el vissaus
- 3,5 el rijstazijn
- 1 el fijngesneden knoflook
- 1 kleine rode peper
Salade:
- 160 g mango, in reepjes gesneden
- 80 g wortel, in reepjes gesneden
- 40 g rode paprika, in reepjes gesneden
- 80 g waterkers
- 60 g babyspinazie
- 20 blaadjes Vietnamese basilicum
- 2 el pindanoten, grof gehakt en geroosterd
- 1/2 sjalot, fijngesneden
Marinade voor de vis:
- 2 el chili olie
- 1 el fijngesneden knoflook
- 1/2 sjalot, fijn gesneden
- 1 el vissaus
Doen:
- Marineer de vis met chili olie, look, sjalot en vissaus voor minstens 20 minuten
- Maak de zoet-zure dressing door alle ingrediënten te mengen totdat de suiker volledig is opgelost
- Meng alle ingrediënten voor de salade, hou de pindanootjes apart
- Grill de vis op de barbecue (of in een pan)
- Giet de zoet zure dressing over de salade, meng goed en giet de overige dressing weg
- Serveer deze krokante salade met gegrilde vis, strooi er op het einde de pindanootjes over