Recepten, Recepten van de Chef, Uit het boek ...., Voorgerechten

Steak tartaar / Langoustine / Truffel – Simple. Bistronomie voor thuis.

Young chef Jeroen de Zeeuw opende in 2014 zijn eigen restaurant Simple in Utrecht. Eerder werkte Jeroen bij Heston Blumenthal’s The Fat Duck, Gordon Ramsay, Restaurant De Kas en Duin en Kruidberg. In April 2015 bracht hij zijn tweede kookboek uit. Van spannende kipchips tot langzaam gegaarde ui, de recepten zijn verrassend en stuk voor stuk thuis te bereiden. Een prachtig boek vol heerlijke gerechten om indruk mee te maken in je eigen keuken.

In dit boek laat de Nederlands chef-kok je zien hoe je thuis kunt koken op restaurantniveau. Een boek vol inspirerende recepten met verrassend simpele ingrediënten. Ik ging er alvast mee aan de slag. Nu enkel nog een datum vinden om eens langs restaurant Simple te gaan.

tartaar Simple

Steak tartaar / Langoustine / Truffel – Mayonaise:

Voor de tartaar:

    • 300 g bavette
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • 1 augurk, fijngesneden
    • tabasco
    • kappertjes
    • worcestersaus
    • peper en zout
    • olijfolie
  • eidooiers

De truffelmayonaise:

  • 2 el verse truffel, geraspt
  • 100 g verse mayonaise

Sjalot en Croutons:

  • 1 sjalot, gepeld
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • olijfolie
  • peper en zout

Langoustine:

  • 4 grote langoustine, gepeld
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Snij het vlees fijn, voeg sjalot en augurk toe
  2. Breng de tartaar op smaak met tabasco, kappertjes, worcestersaus, peper, zout en olijfolie
  3. Bewaar in de koelkast
  4. Meng de truffel in een blender met alle mayonaise ingrediënten, behalve de olie
  5. Voeg vervolgens de olie druppelgewijs toe en klop tot een mooie, gladde truffelmayonaise
  6. Snij de sjalot in flinterdunne plakjes
  7. Besprenkel de sneden brood met olijfolie, bak ze krokant in een oven van 160 graden
  8. Bak de langoustine kort om en om in een hete pan
    Let op: Langoustine mogen niet helemaal gaar zijn, glazig zijn ze het lekkerst
  9. Bestrooi de warme langoustine met peper en zout
  10. Serveer zoals op de foto

Basis recept mayonaise:

  • 50 g wittewijnazijn
  • 40 g gembersiroop
  • 70 g mosterd
  • 3 eidooiers
  • 1 tl zout
  • 1 l zonnebloemolie

Restaurant Simple
Lange Nieuwstraat 88
3512 PM te Utrecht
info@simpleutrecht.nl

cover

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *