Voorgerechten

Gebakken watermeloen met yoghurt en gekaramelliseerde walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Door de watermeloen te bakken breng je de natuurlijke zoetheid naar boven, dit geserveerd met een yoghurt en gekarameliseerde noten in honing geeft een speciaal, maar lekker resultaat

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1/4 watermeloen
  • scheutje olijfolie
  • poedersuiker
  • 100 gr Griekse yoghurt

Voor de gekarameliseerde noten:

  • 10 gr boter
  • 40 gr honing
  • 50 gr walnoten

Werkwijze:

  • Doe de honing en de boter in een steelpannetje en laat de boter smelten
  • Hak de walnoten in grove stukken en voeg deze toe aan de honing
  • Schep goed om zodat ze bedekt geraken met het mengsel
  • Verhit dit nog 2 minuten totdat het begint te borrelen en goudbruin wordt
  • Schenk dit voorzichtig uit op een velletje bakpapier
  • Laat dit 1-2 uur afkoelen en bewaar het in een luchtdichte trommel (die blijft wel een beetje kleven)
  • Snijd als u het gerecht bijna gaat serveren de watermeloen in de gewenste vorm (vierkant of cirkel) 3-4 cm dik
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan met antiaanbaklaag
  • Bestuuf de watermeloen met een beetje poedersuiker
  • Bak de watermeloen 1-1,5 minuut per kant
  • Leg op het bord een plak gebakken watermeloen
  • Schep er een dot yoghurt op en werk af met de gekarameliseerde walnoten

Recept met dank aan: Gordon Ramsay (Wereldgerechten)

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *