Door de watermeloen te bakken breng je de natuurlijke zoetheid naar boven, dit geserveerd met een yoghurt en gekarameliseerde noten in honing geeft een speciaal, maar lekker resultaat
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1/4 watermeloen
- scheutje olijfolie
- poedersuiker
- 100 gr Griekse yoghurt
Voor de gekarameliseerde noten:
- 10 gr boter
- 40 gr honing
- 50 gr walnoten
Werkwijze:
- Doe de honing en de boter in een steelpannetje en laat de boter smelten
- Hak de walnoten in grove stukken en voeg deze toe aan de honing
- Schep goed om zodat ze bedekt geraken met het mengsel
- Verhit dit nog 2 minuten totdat het begint te borrelen en goudbruin wordt
- Schenk dit voorzichtig uit op een velletje bakpapier
- Laat dit 1-2 uur afkoelen en bewaar het in een luchtdichte trommel (die blijft wel een beetje kleven)
- Snijd als u het gerecht bijna gaat serveren de watermeloen in de gewenste vorm (vierkant of cirkel) 3-4 cm dik
- Verhit een beetje olijfolie in een pan met antiaanbaklaag
- Bestuuf de watermeloen met een beetje poedersuiker
- Bak de watermeloen 1-1,5 minuut per kant
- Leg op het bord een plak gebakken watermeloen
- Schep er een dot yoghurt op en werk af met de gekarameliseerde walnoten
Recept met dank aan: Gordon Ramsay (Wereldgerechten)