Peer met walnoten en ricota
Zoetigheden

Gebakken peer met walnoten en ricota

In de oven gebakken peer, gekarameliseerd met honing en walnoten. Afgewerkt met frisse ricotta. Een heerlijk makkelijk nagerechtje dat iedereen kan klaarmaken

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 4 grote peren
  • 2 el walnoten
  • 2 el honing
  • 1 el licht bruine suiker
  • 50 gr ricotta

Werkwijze:

  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in grove stukken
  • Doe de peren in een ovenschaaltje of een cocotte
  • Beek de walnoten in grove stukken
  • Strooi de suiker over de peren
  • Verdeel daarover de walnoten
  • Doe daarover de honing
  • Plaats die 18 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal dit uit de oven en werk af met een lepeltje ricotta

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *