Zoetigheden

Gebakken peer met walnoten en ricota

Print Friendly, PDF & Email

In de oven gebakken peer, gekarameliseerd met honing en walnoten. Afgewerkt met frisse ricotta. Een heerlijk makkelijk nagerechtje

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 4 grote peren
  • 2 el walnoten
  • 2 el honing
  • 1 el licht bruine suiker
  • 50 gr ricotta

Werkwijze:

  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in grove stukken
  • Doe de peren in een ovenschaaltje of een cocotte
  • Beek de walnoten in grove stukken
  • Strooi de suiker over de peren
  • Verdeel daarover de walnoten
  • Doe daarover de honing
  • Plaats die 18 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal dit uit de oven en werk af met een lepeltje ricotta

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *