Een heerlijk sappig gebraden kip in de oven. Het huis ruikt er de hele dag naar. Zalig toch
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1 braadkip
- 1 sjalot
- 3 teentje knoflook
- 1/2 citroen
- tijm, rozemarijn
- enkele klontjes boter
- kippenkruiden
Werkwijze:
- Pel de sjalot en de teentjes knoflook
- Vul de buikholte van de kip met een klontje boter, de halve citroen, sjalot, 1 teentje knoflook en een takje tijm en rozemarijn
- Maak langs beide kanten een inkerving tussen de billen en de filet en steek daartussen een takje tijm / rozemarijn, een teentje knoflook en een klontje boter
- Bind de kip op met bindtouw
- Leg de kip in een ovenschaal en voeg 1 glas water toe
- Verdeel nog enkele klontje boter boven op de kip
- Stooi een beetje kippenkruiden boven op de kip
- Zet de ovenschaal 70 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Zet na 30 minuten de temperatuur op 160 graden
- Bevochtig de kip tijdens het bakken regelmatig met het braadvocht
- Haal de kip uit de oven en versnij hem
- Serveer naar eigen keuze met brood, frietjes, appelmoes, ….
Heel eenvoudig en super lekker!